صنایع غذایی: مدیر عامل مجتمع صنعتی و پروتئینی «شام شام»، تأمین مواد اولیه مورد تایید سازمانهای نظارتی دولتی و افزایش بهای تمام شده کالا به دلیل تورم ماهانه را از مهمترین مشکلات تولید این فرآوردهها در کشور اعلام کرد.
علی اوجی، مدیر عامل مجتمع صنعتی و پروتئینی «شام شام»، در گفتوگو باخبرنگار «اقتصاد سبز» در پاسخ به پرسشی در این خصوص که با توجه به هجمههای گاه و بیگاه فضای مجازی به صنعت فرآوردههای گوشتی، برای اطمینان بخشی به مصرفکنندگان چه اقداماتی باید انجام شود، گفت: بالا بردن اعتماد مصرفکنندگان در تصمیمگیری خرید، افزایش رقابت پذیری شرکتهای تولیدی به نفع مصرف کننده و اعتبارسنجی به محصولات با درج نشانه گذاری مطابق با استاندارد، از جمله اقداماتی است که باید صورت بگیرد.
اوجی در ادامه افزود: همچنین تبلیغات موثر و توضیح در خصوص چگونگی تولید و توضیح قابل درک عموم درخصوص ارزش غذایی هر فرآورده پروتئینی از دیگر اقداماتی است که باید مدنظر قرار بگیرد.
مدیرعامل «مجتمع صنعتی پروتئینی شام شام» در رابطه با مشکلات پیشرو جهت تأمین مواد اولیه اظهار داشت: متاسفانه تعداد تامین کنندگان معتبر مورد تایید سازمانهای دولتی اندک است و برخی مواد اولیه موردنیاز صنعت در بازار یافت نمی شود. علاوه بر این با نوسانات قیمتی مواجه هستیم که به نوبه خود مشکلاتی را بهوجود آورده است.
اوجی با اشاره به پایین بودن سرانه مصرف فرآوردههای گوشتی در کشور، تصریح کرد: با مردمیسازی یارانهها و آزادسازی نرخ نهادههای دامی، قیمت محصولات پروتئینی با نوساناتی روبهرو شد که این موضوع در شرایط فعلی اقتصادی، سرانه مصرف محصولات پروتئینی را تحت تاثیر قرار داده است.
وی در عینحال پیشنهاد داد که برای ارتقای سرانه مصرف فرآوردههای پروتئینی، برخورد قانونی و سختگیرانه با تولیدکنندگان غیرقانونی صورت بگیرد و در جهت جلب رضایت و اطمینان مصرفکنندگان، علامت استاندارد و پروانه ساخت بر روی محصولات درج شود.
عضو هیأت مدیره انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران در رابطه با مهمترین معضلات تولید فرآوردههای گوشتی در کشور گفت: تامین مواد اولیه مورد تایید سازمانهای نظارتی دولتی از جمله اداره نظارت بر موادغذایی، افزایش بهای تمام شده کالا به دلیل تورم ماهانه، کاهش قدرت خرید مردم، افزایش بهای حمل و نقل و عدم امکان به روزرسانی قیمتهای محصولات در مقابل تورم از مهمترین این معضلات است. اوجی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سختگیریهای ارگانهای نظارتی، موازیکاری و مواردی مانند قرار گرفتن در لیست کالای آسیب رسان ،آزمون بافتشناسی و… اذعان داشت: در این رابطه باید ارگانهای دولتی و نظارتی بهطور واقع بینانه به مقوله تولید و تامین مواد اولیه موجود در بازار بنگرند که البته نیاز به بررسی بیشتر در خصوص امکان سنجی جهت بیان مشکلات واقعی تولید توسط همکاران دستاندرکار تولید و توجیه ارگانهای دولتی وجود دارد.
مدیرعامل «مجتمع صنعتی پروتئینی شام شام» با اشاره به روز جهانیهات داگ، اهمیت قایل شدن به چنین مناسبتهای جهانی در داخل کشور را در ارایه تصویر واقعی از صنعت فرآوردههای گوشتی، بسیار مؤثر و مفید ارزیابی کرد.
اوجی در عینحال پیشنهاد داد که در مورد دیگر محصولات پروتئینی هم چنین مناسبتهایی با هدف آشنایی بیشتر مصرفکنندگان، در نظر گرفته شود.