صنایع غذایی: در اولین نشست “کمیته غذایی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی” و “فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی و کشاورزی ایران”، توجه همزمان به کمیت و کیفیت مواد غذایی مورد تاکید قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، این نشست به منظور بررسی چالشهای صنایع غذایی و ایجاد ساختار امنیت غذایی به پیشتازی بخش خصوصی و صنعت و با همکاری دانشگاه، معاونت علمی و فناوری، صنایع غذایی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی و سایر نهادها و شرکتهای ذیربط صنایع غذایی، روز گذشته در موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی برگزار شد.
تاثیر کمبود آب بر تولید مواد غذایی
احمد آریایی نژاد، رئیس کمیته غذایی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این نشست عنوان کرد: در بحث صنایع غذایی با دو مقوله کمیت و کیفیت مواجه هستیم و باید این مسئله را مد نظر قرار داد که اگر بخواهیم کمیت مواد غذایی را افزایش دهیم، مراقب باشیم که کیفیت آن تحت تأثیر قرار نگیرد و از طرفی به موضوع محیط زیست نیز باید توجه داشته باشیم.
وی به موضوع کمبود آب نیز اشاره کرد و گفت: مشکل دیگر در بحث امنیت غذایی، بحران کمبود آب است که تولید را تحت تأثیر قرار میدهد و لازم است با تعامل و همفکری و در پیش گرفتن راهکارهای مناسب، این بحران را مدیریت کرد.
وی با اشاره به لزوم وضع قوانین کارآمد، گفت: هر چند بسیاری از قوانین و بخشنامهها وضع میشود، اما بدون اینکه مسائل مختلف در آن لحاظ شده باشد و نظرات فعالان ذیربط در مورد آن دیده شده باشد؛ برای حل کردن مشکلات باید به مردم تکیه کرد و نظرات آنها را لحاظ کرد و دولت باید تنها نقش نظارتی و تسهیل گری داشته باشد.
امنیت غذایی مورد توجه همه دولتهاست
محسن نقاشی، دبیر فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران نیز در این نشست با اشاره به اهمیت امنیت غذایی و تامین غذای سالم و باکیفیت، گفت: این موضوع از جمله موارد مورد توجه تمامی دولتها است.
نقاشی عنوان کرد: امیدواریم که مسئولان و متولیان به واحدهای تولیدی مواد غذایی مراجعه کرده و از نزدیک در جریان مشکلات این فعالان قرار گیرند.
وی در بخشی از صحبتهای خود به موضوع افزودنیها در صنایع غذایی اشاره کرد و گفت: یکی از چالشهای اساسی در تمام کشورها بحث افزودنیها به مواد غذایی است و در ایران نیز این مسئله مورد توجه صنایع غذایی قرار گرفته است و محصولات قابل قبولی از این نظر تولید میشود.
تلاش برای بهبود کیفیت نان
نقاشی همچنین با اشاره به اینکه از جمله دلایل مهم مشکلات گوارشی در جامعه، ناشی از نان است، گفت: صنایع غذایی این موضوع را نیز مد نظر داشته باشند هر چند اقدامات مناسب اصلاحی برای بهبود کیفیت نانهای تولیدی انجام شده است.
چرا قیمتگذاری دستوری؟
دبیر فدراسیون صنایع غذایی و کشاورزی ایران همچنین به مشکل قیمتگذاری دستوری اشاره کرد و گفت: چرا باید دولت برای محصولاتی که هیچ حمایتی از آنها انجام نمیدهند، به این شکل قیمتگذاری شود و بدتر از آن قیمت محصولات مورد نیاز مانند انرژی و دیگر مواد اولیه را افزایش دهند اما اصرار بر پائین نگه داشتن قیمت مواد غذایی باشد؟/ ایلنا