70 درصد واحدهای تولیدی لبنیات تعطیل شده‌اند

صنایع غذایی: تعداد واحدهای تولیدکننده لبنیات از 1200 واحد به 350 تا 360 واحد رسیده است. «سرانه مصرف لبنیات کشور از حدود 120 تا 130 کیلوگرم سال 1389 به 50 کیلوگرم رسیده که این مسأله باعث خواهد شد تا چند برابر آن دولت هزینه دارو و درمان کند. این انصاف نیست که شیر تولیدی کشور تبدیل به شیر خشک و از مرزها خارج شود، در حالی‌که سفره اقشار بسیاری از مردم خالی از لبنیات شده است.»
آنچه خواندید بخش‌هایی از صحبت‌های علی احسان ظفری، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل اتحادیه لبنی ایران و رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت فرآورده‌های لبنی احسان سپیده نهاوند (برند Sbi) است که مشروح آن را می‌خوانید.

به عنوان نخستین پرسش لطفاً آخرین وضعیت تولید و صادرات صنعت لبنیات را در سال مهار تورم، رشد تولید تشریح کنید.

انتظار می‌رود که در سال «مهارتورم، رشد تولید» دولتمردان بیشتر به فکر سفره و معاش مردم باشند، اما متأسفانه شاهد رویکرد متفاوتی هستیم.
در حوزه لبنیات در طول یک دهه گذشته به‌تدریج با کاهش مصرف سرانه لبنیات در کشور مواجه هستیم.
سرانه مصرف لبنیات کشور در سال 1389 حدود 120 تا 130 کیلوگرم بوده، و هم‌اکنون به سرانه مصرف 50 کیلوگرم رسیده‌ایم.
بارها اعلام کرده‌ایم که با کاهش سرانه مصرف لبنیات دولت ناگزیر است معادل چند برابر آن هزینه دارو و درمان کند. این انصاف نیست که شیر تولیدی در کشور را تبدیل به شیرخشک کنیم و از مرزهای کشور خارج کنیم و سفره مردم کشور از لبنیات خالی باشد.
این رویکرد آسیب بزرگی برای نسل آینده کشور خواهد بود. نسلی که می‌خواهد آینده‌ساز این کشور باشند. استفاده از لبنیات در تراکم استخوان، افزایش قد، بینایی و… اثرات بسیاری دارد که برای آینده کشور بسیار به آن نیاز داریم، اما توجهی به این مسأله نمی‌شود.
اعتقاد دارم بار دِین این مسأله روی دوش دولت است.

دامداران افزایش قیمت نهاده‌ها را دلیل گران‌شدن بهای شیرخام می‌دانند و از آنجایی‌که قیمت شیرخام تا 70 درصد در قیمت تمام شده لبنیات مؤثر است، به اعتقاد جنابعالی برای در دسترس قرار گرفتن بیشتر لبنیات برای اقشار مختلف جامعه دولت باید چه راهکاری را اتخاذ کند؟

از آنجایی که منابع کشور در دست دولت است و کشور ظرفیت‌های بالقوه بسیاری دارد که تبدیل به ارز و دلار و وجه نقد می‌شود. اگر دولت بخواهد لبنیات را رها کند، سلامت مردم لطمه می‌خورد. واقعاً شایسته نبود که دولت یارانه نهاده‌های کشاورزی را حذف کند تا این حجم تورم به مواد غذایی از جمله لبنیات تحمیل شود.
اگر مسیرهای اختصاص یارانه‌ها درست نبود، دولت باید نظارت می‌کرد نه این‌که کلاً یارانه لبنیات را حذف کند.
دولت باید با اختصاص دوباره یارانه لبنیات را به سفره مردم بازگرداند. وقتی به نامگذاری‌های سال توسط مقام معظم رهبری توجه می‌کنیم که تا چه میزان به تولید توجه دارند، اصلاً معلوم نیست چرا دولت نسبت به این مسأله بی‌توجهی می‌کند. بی‌شک لبنیات یکی از اقلام اساسی سفره خانوار است. سفره مصرف‌کننده در کشور نباید درمقابل قیمت تمام شده بالای تولید دامداری و کارخانه‌های لبنی از لبنیات خالی شود.

لطفاً درخصوص شرکت فرآورده‌های لبنی احساس سپیده نهاوند (Sbi) توضیح دهید که در زمینه تولید در چه وضعیتی قرار دارد؟

با توجه به مشکلاتی که در صنعت لبنیات در طول سال‌های گذشته پیش‌‌آمده، از حدود 1200 واحد تولیدکننده لبنیات در کشور تنها 350 تا 360 واحد فعال هستند و بقیه تعطیل شده‌اند.
اکثر واحدهای فعال هم امروز با 30 تا 40 درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند. خوشبختانه ما توانسته‌ایم واحد را فعال نگاه داریم و امروز حدود 75 نوع محصول لبنی در گروه انواع ماست، انواع پنیر، انواع خامه، دوغ، پنیر پیتزا و… تولید می‌کنیم. تولید آبمیوه را به سبد تولیدات مجموعه افزوده‌ایم و با قدرت در حال توسعه خطوط تولید هستیم. در بحث شیرخشک و تولید محصولات MPC و WPC وارد شدیم که به‌زودی روانه بازار خواهد شد.
سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی «ایران اگروفود» در حال برگزاری است این نمایشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید و چه نقاط ضعف و قوتی را متصور هستید؟
امسال این نمایشگاه بسیار پررونق شده است. البته هنوز هم فاصله بسیار تا تکامل و رسیدن به استانداردهای نمایشگاهی دنیا دارد. فضای نمایشگاهی از نظر سیستم‌های برودتی شایسته بازدیدکنندگان کشور نیست.

 

70 درصد واحدهای تولیدی لبنیات تعطیل شده‌اند
70 درصد واحدهای تولیدی لبنیات تعطیل شده‌اند



منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها