2 مؤلفه مؤثر بر توسعه صادرات

صنایع غذایی: کیفیت محور بودن و به کار بستن کیفیت پایدار و توانایی تولید محصول در طول 12 ماه سال دو مؤلفه مؤثر بر توسعه صادرات صنایع غذایی است.

مظفر عبدالله، بنیانگذار «روژین تاک» در گفت‌وگو با خبرنگار ما ضمن بیان این مطلب تصریح کرد: متأسفانه بنا به‌دلایلی عملی کردن این دو مؤلفه در ایران دشوار است، ابتدا به‌واسطه آنکه در زمینه تولید محصولات با کیفیت، از آن‌‌جایی که کشاورزان اقدام به کشت واریته‌های مختلف می‌کنند، محصول آن‌ها از نظر کیفیت متفاوت است.
وی افزود: به‌عنوان نمونه در پروسه تولید رب گوجه‌فرنگی استفاده از واریته‌های گوناگون در ترکیبات باعث می‌شود که گوجه‌فرنگی‌ها از نظر ویسکوزیته با هم متفاوت باشند که این امر در کیفیت رب تأثیر می‌گذارد، اما به‌دلیل این‌که در مزارع کشت قراردادی روژین تاک اختلاف واریته وجود ندارد، این مشکل مطرح نیست.
بنیانگذار روژین تاک در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پایین آمدن قدرت نقدینگی کشاورز و به‌دنبال آن کاهش توان کشت، تصریح کرد: این رویکرد در مقاطعی باعث کمبود مواد اولیه تولید شده و از این‌رو پیشنهاد می‌شود اگر مدنظر است تا تولید یکسان و ظرفیت برداشت ثابت بماند، باید نقدینگی قبل از کشت برای کشاورز تأمین شود.
وی افزود: در این رابطه پلتفرمی تهیه شده و قرار است همه کشاورزان، مجوزدار شوند که این امر مکمل کشاورزی قراردادی به‌شمار می‌رود، به‌طوری که قبل از کشت، نیازهای کشاورزان به کود، سم و بذر تأمین شده و وجه آن را دولت می‌پردازد و این وجه متعاقباً از محل فروش گوجه‌فرنگی کسر می‌شود.
بنیانگذار «روژین‌ تاک» خاطرنشان کرد: این پیشنهاد را مطرح کردیم و در کمیسیون بند «الف» ماده تبصره 18، رقمی در حدود 500 میلیارد تومان در نظر گرفته شد تا با تخصیص این رقم به حساب کشاورزان واریز شود، به‌طوری که گوجه‌فرنگی را تحویل گرفته و مبلغ توافقی را با کشاورز تعیین کرده و در نهایت بانک کشاورزی مبالغ را به حساب کشاورزان واریز کند و ما فقط اصل سود را تضمین کرده و تحویل دهیم تا با این‌کار دست واسطه‌ها و دلالان کوتاه شود.

 

2 مؤلفه مؤثر بر توسعه صادرات
2 مؤلفه مؤثر بر توسعه صادرات



منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها