در پالایشگاه غلات «گلشهد اصفهان» بیش از 14 محصول از ذرت استحصال و تولید میشود
صنایع غذایی: «اگر زیرساختهای لازم فراهم شده با حمایتهای دولت توام باشد و تولیدکنندگان در خرید مواد اولیه و تجهیزات دغدغه نداشته باشند، افزایش ضریب خودکفایی روغن در کشور محقق خواهد شد.» آنچه خواندید بخشهایی از صحبتهای علیاکبر نصیری، مدیرعامل شرکت « صنعتی گلشهد نقش جهان» است که در حاشیه نمایشگاه «ایران اگروفود» صورت گرفت و ماحصل آن در ادامه میآید:
بهعنوان نخستین پرسش لطفاً آخرین وضعیت پالایشگاه غلات گلشهد را تشریح کنید.
پالایشگاه غلات گلشهد نقش جهان واقع در اصفهان با ظرفیت تولید 500 تن در روز، انواع محصولات غذایی، صنعتی، دارویی، بهداشتی، نهادههای دامی و روغن خوراکی بر پایه ذرت در سال 1398 توسط رئیس جمهور وقت افتتاح گردید و خوشبختانه هم اکنون با ظرفیت کامل در حال تولید، فعالیت و توسعههای روز افزون است.
هماکنون چه محصولاتی تولید میکنید و چه برنامههای توسعهای را هدفگذاری کردهاید؟
در شرکت گلشهد از دانه ذرت، بیش از 14 محصول استحصال میشود. در این کارخانه؛ نشاسته ذرت، نشاسته اصلاح شده، مالتودکسترین مایع، مالتودکسترین پودری، مالتوز، گلوکز، دکستروز، گلوتن، گلوتن مایع و پودری، فیبر ساده، فیبر غنی شده، جوانه و روغن تولید میشود.
در چند ماه گذشته طرح توسعه ملی برای تولید ماده موثره دارویی «دکستروز» تعریف شده است که تاکنون این پروژه 30 تا 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و کلیه ماشینآلات مورد نیاز خریداری شده است. با راهاندازی کامل این پروژه، کشور از واردات دکستروز پودری که به عنوان مواد اولیه دارویی در سرمهای تزریقی استفاده میشود، بینیاز خواهد شد.
با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در قسمت بازاریابی و فروش و همچنین تحقیق و توسعه، افقهای روشنی در پیش روی شرکت گلشهد قرار گرفته است و گلشهد هر روز در مسیر توسعه خود قویتر گام برخواهد داشت.
نیاز کشور هماکنون چقدر است؟
روزانه 50 تن دکستروز پودری نیاز است که ظرفیت واحد جدید پالایشگاه گلشهد اصفهان هم 50 تن در روز است و در آینده نزدیک مانع خروج ارز از کشور خواهد شد و در این محصول به خودکفایی خواهیم رسید.
مهمترین اولویتهای رفع موانع تولید در سال «مهارتورم، رشد تولید» را تشریح کنید.
امیدواریم در مقررات و دستورالعملهایی که از سوی ارگانهای ذیربط در خصوص خرید مواد اولیه، کالاهای اساسی و مقررات ارزی و بانکی صادر میشود، نگاه حمایتی به تولید وجود داشته باشد.
چرا که تولیدکنندگان باید صرفا دغدغه تولید داشته باشند و به فکر توسعه خطوط تولید و اجرای پروژههای جدید باشند.
تولیدکننده نباید برای تأمین مواد اولیه، ارز برای خرید تجهیزات و ماشینآلات و…. دغدغه داشته باشد. در پروژه جاری «دکستروز پودری» جهت خرید ماشینآلات و تجهیزات از خارج از کشور حدود 6 میلیون دلار نیاز داریم. متأسفانه با وجود آنکه منابع مالی این ارز تأمین شده، هماکنون 6 ماه است منتظر تخصیص ارز هستیم.
درصورت تأمین ارز مورد نیاز و اتمام پروژه در مجموع روزانه به چه میزان تولید میرسید؟
تا 9 ماه آینده و با راهاندازی پروژه دارویی، 50 تن به ظرفیت تولیدات فعلی افزوده شده و به 550 تن انواع تولیدات در روز خواهیم رسید.
لطفاً درخصوص تولید روغن مجموعه توضیح دهید.
هماکنون در مجموعه گلشهد از جوانه ذرت، روغن خالص ذرت استحصال میشود.
تصفیه روغن هم بدون حلال انجام گرفته و روزانه ظرفیت تصفیه و بستهبندی 25 تن روغن را داریم. پروژه اکسترکشن روغن توسط حلال هم تا چند ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. همچنین تولید روغنهای سرخ کردنی و انواع روغن مایع مخلوط خوراکی نیز در دستور کار مجموعه قرار گرفته است.
مهمترین مشکل کشور برای افزایش ضریب خودکفایی در محصول روغن چیست؟
اگر زیرساختهای لازم فراهم شده، با حمایتهای دولت توام شود و تولیدکنندگان در خرید مواد اولیه و تجهیزات دغدغه نداشته باشند، افزایش ضریب خودکفایی روغن در کشور محقق خواهد شد.
هماکنون تولید روغن در کشور بیش از نیاز جامعه و سرانه مصرف است و اگر دولت مجوز صادرات روغن را صادر نماید، این صنعت در کشور پیشرفت خواهد نمود.
اگر بخواهید با مصرفکنندگان مجموعه «گلشهد اصفهان» صحبت کنید از چه ویژگیهای محصولات تولیدی خود صحبت میکنید؟
مشتریان سرمایههای ارزشمند هر مجموعه هستند بنابراین شایسته است این پرسش از مشتریان و مصرفکنندگان پرسیده شود، اما خوشبختانه در سال چهارم تولید مجموعه توانستهایم از نظر کیفیت حرف اول را در تولید برخی محصولات بزنیم. رضایت مشتریان و تداوم خرید آنها، نشان از سطح کیفیت محصولات تولیدی مجموعه گلشهد دارد.