صنایع غذایی: در طول 10 سال گذشته ارزش صادرات صنایع غذایی برخلاف میزان صادرات 2.5 درصد کاهش ارزش نشان میدهد و وضعیت در بخش کشاورزی کمابیش به همین منوال است.
به گزارش خبرنگار ما، عباس کشاورز، سرپرست سابق وزارت جهادکشاورزی و مشاور اتاق ایران در پنجمین جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران ضمن بیان این مطلب تصریح کرد: رب گوجهفرنگی، شیرینی، شکلات، بیسکویت و ویفر، کمپوت و انواع محصولات نان و محصولات لبنی بیشترین میزان صادرات را در صنعت غذا دارند.
وی یادآور شد: بررسی آمار و ارقام نشان میدهد که در صادرات محصولات غذایی دارای سیاست، بازار و برنامه منسجم و مستمر برای هر محصول نیستیم و تنها در محصولات لبنی و شیرینی و شکلات تا حدودی پایداری وجود داشته است.
سرپرست اسبق وزارت جهاد کشاورزی متذکر شد: جابه جایی بازار و ورود کشورهای رقیب با وجود افزایش میزان صادرات باعث کاهش ارزش صادرات محصولات غذایی شده است.
کشاورز تأکید کرد: کیفیت محصولات، وجود رقبا، قیمت تمام شده، دیپلماسی و تغییرات مستمر سیاستهای صادراتی باعث تغییر مقاصد صادراتی به کشورهای ضعیف مانند عراق، افغانستان و پاکستان شده است.
وی با بیان اینکه نبود پایانههای صادراتی مناسب، مخصوصاً برای محصولات فسادپذیر و عدم مقررات علمی، منطقی و تعریف شده با کشورهای هدف از دیگر آسیبهای بخش صادرات بهشمار میرود، اظهار داشت: یک کشور میتواند هم صادرات داشته باشد و هم واردات و شاید در مقطعی صادرات کاهش یا متوقف شود، ولی رویکرد مهم آن است که جایگزینی برای بازار صادراتی از دست رفته کار آسانی نیست.