صنایع غذایی: صادرات و بهطور کلی اقتصاد کشور گروگان دیپلماسی شده است و بهنظر میرسد برای رفع این معضل باید نوع نگرش مدیران تغییر کرده و رویکرد توسعه محور بر کشور حکمفرما باشد.
به گزارش خبرنگار ما مسعود بختیاری، رئیس هیأت مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران در پنجمین جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران ضمن بیان این مطلب تصریح کرد: یکی از مقاصد صادراتی محصولات کشاورزی و مواد غذایی ایران، کشور روسیه است ولی ۴ چالش اصلی عدم شناخت کافی از بازار روسیه، مشکلات در حوزه ترانزیت و لجستیک و نقل و انتقالات مالی که همگی موارد زیرساختی در بخش حاکمیتی است، بر صادرات به این کشور سایه افکنده است.
وی با بیان این مطلب که بخش صادرات نیازمند هماهنگی بین بخشی است و از یک دستگاه اجرایی نمی توان انتظار تحول در صادرات را داشت، افزود: یک سازمان باید متولی هماهنگی بین بخش ها باشد و اداره کل صنایع غذایی وزارت صمت می تواند محوریت تعاملات بین بخشی را فراهم نماید.
رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران اظهار داشت: جهادکشاورزی، وزارت صمت، سازمان توسعه تجارت، وزارت بهداشت، سازمان دامپزشکی و سایر دستگاههای مرتبط باید با همکاری یکدیگر بازارهای صادراتی را به نحو مطلوب در اختیار ظرفیت بالقوه کشور قرار دهند.
وی اتخاذ تصمیمات بر اساس سیاستهای تنظیم بازار را یکی از چالشهای صنعت غذا دانست و متذکر شد: این تصمیمها نشان دهنده عدم وجود رویکردهای صادرات محور در کشور است.
بختیاری با اشاره به اینکه با سیاستهای پیمان سپاری و رفع تعهد ارزی، اندک فرصت موجود در صادرات از بین میرود، خاطرنشان ساخت: باید برنامه زمانبندی واقعی برای حوزه صادرات در نظر گرفت و با بررسی چالشها چشم انداز سال آینده ترسیم شود.