سختی‌های بازگشت ارز؛ مانعی برای صادرات

صنایع غذایی: در کشور ما صنایع غذایی نسبت به سایر صنایع، جدیدتر به شمار می‌آید و قاعدتا از همین رو به حمایت های بیشتری نیاز دارد. این در حالی است که با توجه به تولید بیش از ۱۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی در ایران و ارزش افزوده ای که صنایع تبدیلی و تکمیلی می تواند ایجاد کند، قاعدتا باید حمایت بیشتری از این صنعت صورت بگیرد. قطعا یکی از این حمایت ها، تامین نقدینگی و سرمایه در گردش برای صنعت غذاست که حالا به یکی از چالش های اصلی صنایع غذایی تبدیل شده است. این چالش به حدی جدی است که تولیدکنندگان موادغذایی، آن را اصلی ترین مانع در جهش تولید ارزیابی می کنند. در همین حال موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات هم به مشکل دیگری برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان تبدیل شده است. در گفت و گویی که با مجید کربلایی، مدیرعامل «بیسکویت گرجی» داشتیم، وی ضمن ارایه توضیحاتی در مورد تولیدات و فعالیت های این مجموعه، به تشریح چالش های صنعت غذا پرداخت.

با توجه به نامگذاری امسال به عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، به نظر شما مهم ترین موانع بر سر راه توسعه صنعت غذا چیست؟
اصلی ترین مانع که به نوعی امروزه تمام صنعت را درگیر کرده، افزایش قیمت ها و کمبود نقدینگی جهت تامین کالا است. این در حالی است که هر ساله باید نقدینگی بیشتری به صنعت تزریق شود اما متاسفانه بانک ها هیچگونه همکاری در این زمینه ندارند و عملا باید خود تولیدکنندگان تلاش کنند تا نقدینگی مورد نیاز را از روش های مختلف تامین کنند. این موضوع به خودی خود موجب می شود که حاشیه سود صنعت کاهش بیابد و قوت آنها برای تامین کالا و تولید داخل و صادرات افت کند.

در این شرایط چه موانعی برای صادرات کالا از کشور وجود دارد؟
یکی از اصلی ترین موانع صادرات موضوع برگشت ارز و سختی های این راه و هزینه های تحمیل شده به صادرکنندگان است.
در این شرایط باید مسئولان تسهیلات خاص به آن دسته از صادرکنندگانی اختصاص دهند که ملزم به وارد کردن ارز صادراتی هستند اما به دلیل موانعی که وجود دارد، پول حاصل از صادرات را یا به صورت ریالی و یا به صورت ارزی وارد می کنند.
در همین حال موضوع تسویه ارزی و بخشنامه ها و دستورالعمل هایی که مانع برای صادرات ایجاد می کند، همواره دست و پاگیر بوده و هر سال سخت تر می شود.
یکی دیگر از موانع، تامین مواد اولیه از طریق سامانه های در نظر گرفته شده توسط دولت است که موجب افزایش موانع و کاهش سرعت کار می شود. به عنوان مثال در دو ماهه نخست امسال، سامانه تامین شکر با محدودیت‌های جدی مواجه بود و تمام تولیدکنندگان را دچار چالش کرد که همین موضوع باعث عقب افتادگی صادرات می شود.
در واقع بخش عمده ای از موانع مربوط به دستورالعمل ها و بخش نامه هایی است که به صورت مستمر صادر می شود. همچنین ایجاد سامانه های مختلف که هر روز یکی پس از دیگری وارد عرصه می شوند، کار واردات مواد اولیه را با سختی مواجه می کند.

لطفاً کمی در رابطه با تاریخچه فعالیت و شروع به‌کار شرکت گرجی توضیحاتی بفرمایید؟
ما مفتخریم که 63 سال خاطره ساز لحظه‌های شیرین مصرف کنندگان هستیم. بنیانگذار گرجی، مرحوم علی گرجی این شرکت را در سال ۱۳۴۰ پایه گذاری کرد. وی زمینی را در منطقه رباط کریم خریداری و کارخانه بیسکویت گرجی را در آنجا احداث می‌کند. کارخانه گرجی از همان ابتدای شروع به کار، مجهز به بهترین ماشین آلات صنعتی در حوزه تولید بیسکویت بود؛ ماشین آلاتی که ایران نمونه آن را قبل از احداث کارخانه گرجی به خود ندیده بود. طی سال‌های متوالی کارخانه گرجی وسیع‌تر و خطوط تولید آن افزایش یافته است و این شرکت با انجام فعالیت‌های مختلف بازاریابی و تبلیغات طی سال‌های اخیر جایگاه بهتری را در بازار پیدا کرده است. لازم به ذکر است؛ همراه با اصلاح و بهبود محصولات قدیمی و با تقویت خطوط تولید و راه‌اندازی خطوط جدید، گرجی محصولات تازه‌ای را به بازار ارائه کرده ‌است.

در حال حاضر تولید چه محصولاتی را در برنامه دارید؟
محصولات جدید شرکت گرجی به دو بخش تقسیم بندی می‌شوند. محصولاتی که برای آن‌ها خطوط تولید جدیدی راه‌اندازی شده‌ و محصولاتی که با استفاده از خطوط قبلی تولید و به بازار ارائه می‌شوند. محصولاتی نظیر کنجدبار، شکلات بار، بیسکویت کرم‌‌دارهای لیوانی و مینی ویفرهای جدید به زودی روانه بازار خواهند شد. برای محصولات شکلات بار و کنجدبار خط جدیدی راه اندازی شده است و این محصولات بیشتر برای برقراری ارتباط بیشتر با نسل جدید در نظر گرفته شده است و به همراه محصولات نوستالژی خود، همه‌ی گروه‌های سنی مختلف و مخاطبان خود را در نظر دارد و به نظرات و خواسته‌های آنها اهمیت داده و تلاش می کند همواره خود را پیشرو و به روز نگه دارد. به هرحال ذائقه مشتریان تغییر کرده و نسل جدید ذائقه متفاوتی نسبت به نسل قبل دارد و اینکه نسل جدید از محصولات با درصد شیرینی و شوری کمتر استقبال می‌کنند، جالب توجه و بسیار خوب است و ما در صدد این هستیم که محصولاتی با این خصوصیات تولید و طبق خواست و نظر مشتریان خود حرکت کنیم.

هدف «گرجی» از توسعه محصول چیست؟
پذیرفتن تغییر ذائقه و علاقه‌های مشتریان از نکات بسیار مهمی است که می‌بایستی به آن توجه نمود. نسل جدید با توجه به سبک زندگی شان همیشه منتظر محصولات جدید و متنوع با توجه به استانداردهای روز هستند. شرکت گرجی به منظور جذب مخاطبان بیشتر همواره در تلاش است که سبد محصولات خود را متنوع و گسترش دهد و روی طعم‌ها و مزه‌های جدید همواره در حال پژوهش و تحقیق هست تا بتواند در این مسیر نوآوری داشته باشد و ضمن گرامیداشت و احترام به درخواستهای مشتریان قبلی خود، نیاز نسل جدید را نیز تامین و تولید کند.

سختی‌های بازگشت ارز؛ مانعی برای صادرات
سختی‌های بازگشت ارز؛ مانعی برای صادرات



منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها