غذای محبوبی که باعث دعوای دیپلماتیک بین دو قدرت بزرگ دنیا شد

صنایع غذایی: شاید تعجب کنید لازانیا که این روزها در کافه‌ها و رستوران‌ها به عنوان یک غذای جوان پسند و لاکچری سرو می‌شود حاصل تنبلی و بی حوصلگی یک زن ایتالیایی باشد.

لازانیای قرن چهاردهم با لازانیا‌های امروزی خیلی فرق داشت. آن‌ها تنها ورقه‌های خمیر را به عنوان نوعی نان با لایه‌های پنیر محلی سرو می‌کردند و از مواد گوشتی و گوجه‌فرنگی و سس در آن خبری نبود، بعد‌ها رفته‌رفته مردم ایتالیا مواد خوراکی گوناگونی را لابه‌لای این ورقه‌های خمیری قرار دادند که خوشمزه‌تر می‌شد.
لازانیا این ورقه‌های نازک خمیر با لایه‌های پنیر پیتزا، مواد گوشتی و سس سفید که امروزه یکی از لذیذترین غذا‌ها در لیست هر رستورانی را تشکیل می‌دهد تاریخچه‌ای طولانی و بحث‌برانگیز دارند، عده‌ای آن را به ایتالیا نسبت داده‌اند و عده‌ای هم به انگلیسی‌ها، در این بین کسانی هم هستند که معتقدند این غذا به یونانی‌ها تعلق دارد. داستان اختراع و تحول لازانیا در حقیقت با داستان اسپاگتی که به نوعی، نمونه اولیه آن است آغاز می‌شود. مواد اولیه تولید رشته‌های اسپاگتی و ورقه‌های لازانیا، مشترک است و تنها نوع تهیه آن‌ها فرق دارد. در این مطلب از تولد اسپاگتی تا اختراع لازانیا با ما باشید و با راز و رمز‌های تاریخچه این غذای لذیذ آشنا شوید.

خانم بورگوگنو، قابلمه لازانوم و تولد لازانیا
از قرن‌ها قبل رشته‌های اسپاگتی در نقاط مختلف جهان به عنوان غذای اصلی مورد استفاده قرار می‌گرفتند، اما اختراع لازانیا در ایتالیا به سال‌های ۱۳۰۰ میلادی برمی‌گردد و زنی به نام «ماریا بورگوگنو» که در شمال ایتالیا زندگی می‌کرد آن را اختراع کرد.
ماجرا هم به این صورت بود که این زن یک روز وقتی مثل تمام ایتالیایی‌ها، خمیری برای درست کردن رشته‌های اسپاگتی درست کرد، احساس کرد که حال و حوصله ندارد تا رشته‌ها را باریک باریک ببرد بنابراین تصمیم گرفت آن‌ها را کمی پهنتر برش بزند تا کارش زودتر تمام شود.
او خمیر را پهن کرده و بعد مستطیل‌های باریک و بلندی از آن برید و پس از طبخ با پنیر محلی، به عنوان ناهار خورد. مدت زیادی نگذشت که ایده ابتدایی و ساده پهن بریدن خمیر، بین ایتالیایی‌ها رواج پیدا کرد و همگی به این روش خمیر اسپاگتی را پختند، ظرفی که بورگوگنو خمیر‌ها را در آن پخت، نوعی قابلمه خاص بود که به زبان لاتین «لازانوم» نامیده می‌شد؛ رفته‌رفته خمیر‌های پهن اسپاگتی نام این ظرف را به خود گرفته و کمی بعد هم لازانوم به لازانیا تبدیل شد و غذایی که با آن می‌پختند هم لازانیا نام گرفت و به یکی از غذا‌های مورد علاقه ایتالیایی‌ها تبدیل شد.
بورگوگنو هیچ‌وقت فکر نمی‌کرد که تنبلی و بی‌حوصلگی‌اش در آشپزی روزی باعث اختراع یکی از لذیذترین غذا‌های خانگی بشود.

سرآشپز هشتمین پادشاه انگلستان و پخت لازانیا برای اولین بار
هیچ‌وقت به ایتالیایی‌ها نگویید، اما ظاهرا لازانیا اختراع انگلیسی‌ها بوده! در دهه گذشته این موضوع جار و جنجال‌های بسیاری به پا کرد. ایتالیایی‌ها لازانیا را یکی از غذا‌های ملی خود می‌دانند و با تعصب خاصی از آن دفاع می‌کنند، اما چندی پیش عده‌ای محقق انگلیسی با بررسی اولین کتاب آشپزی چاپ شده متعلق به اواخر قرن سیزدهم و اوایل قرن چهاردهم به نام «فرم‌های پختنی» به دستور غذایی‌ای رسیدند که شبیه به لازانیا بود. این کتابچه به دست سرآشپز هشتمین پادشاه انگلستان و فرمانروای ایرلند تهیه و گردآوری شده بود و امروزه در موزه بریتیش لندن نگهداری می‌شود.
این کتابچه که روی پوست گوساله نوشته شده بیش از ۲۰۵ نوع دستور پخت غذا دارد که آشپز‌های دربار در آن زمان برای ریچارد دوم انگلستان پخته بودند. با بررسی این دستور‌های غذایی، محققان به غذایی رسیدند که نه تنها در اسم، بلکه در طرز تهیه نیز با لازانیا شباهت‌های زیادی دارد، این غذا که در کتابچه‌ای با نام «لازین» معرفی شده نوعی غذای سریع و خوشمزه است که از لایه‌های مواد غذایی بین ورقه‌های خمیر تشکیل شده و تنها فرق آن عدم استفاده از گوجه‌فرنگی و سس گوجه است که آن هم تا سال ۱۴۹۲ شناخته شده نبود و بعد از این تاریخ بود که گوجه‌فرنگی از آمریکا به اروپا و سپس آسیا رسید. این کشف جدید سر و صدای زیادی به پا کرد و در سال ۲۰۰۷ با انتشار یک مقاله در روزنامه دیلی تلگراف در مورد ریشه‌های جدید لازانیا بحثی دیپلماتیک بین دو کشور انگلستان و ایتالیا آغاز شد، سفیر ایتالیا در لندن به شدت با این موضوع برخورد کرده و این مقاله را یک دروغ محض خواند و فراخوانی صادر کرد تا تمام محققان ایتالیایی جمع شوند و دلایل محکمی برای انگلیسی‌ها بیاورند تا به آن‌ها ثابت شود لازانیا زاده ایتالیاست و نه انگلستان! این بحث‌ها هرگز به نتیجه نرسید و هر کدام از دو کشور مدعی است که برای اولین بار لازانیا در کشور خودشان درست شده. به‌‌هر‌حال هر کس که لازانیا را اختراع کرده باشد، این غذا امروزه به یکی از خوشمزه‌ترین و لذیذترین غذا‌ها تبدیل شده که در جای‌جای کره خاکی طرفداران زیادی دارد.

 

 

صنایع غذایی / اقتصاد سبز آنلاین / اقتصادسبز / اقتصاد سبز / صنایع غذایی / صنعت غذا / کشاورزی / پایگاه خبری صنعت غذا

 

غذای محبوبی که باعث دعوای دیپلماتیک بین دو قدرت بزرگ دنیا شد
غذای محبوبی که باعث دعوای دیپلماتیک بین دو قدرت بزرگ دنیا شد



منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها