تحول و نوآوری در صنعت شیرینی و شکلات منوط به صادرات است/موانع جدی در صنعت شیرینی و شکلات وجود دارد

صنایع غذایی: معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید با بیان اینکه موانع جدی در صنعت شیرینی و شکلات وجود دارد، تحول و نوآوری در این صنعت را منوط به صادرات دانست.

سعید اوحدی در بازدید از غرفه «گروه صنعتی مینو» و در گفت و گو با «صنایع غذایی» با بیان اینکه در تمام دنیا، صنعت غذا و شیرینی و شکلات جزو صنایع محبوب و پیشران محسوب می شود، گفت: صنعت غذا با زندگی مردم عجین است و تجربه دنیا نشان داده که اگر به این صنعت رسیدگی جدی شود،  شاهد تحول بسیار خوبی هم در حوزه اشتغال زایی و هم در حوزه کارآفرینی خواهیم بود.

معاون رییس جمهور در ادامه افزود: با توجه به شرایط خاص ایران در منطقه و تعدد کشورهای همسایه، می‌توانیم در صادرات تولیدات حاصل از صنعت غذا هم به صورت جدی فعال شویم.

اوحدی با اشاره به حضور مردم در نمایشگاه شیرینی و شکلات و استقبال بسیار خوب از این رویداد اظهار داشت: این میزان استقبال حاوی این پیام برای مسئولان است که باید با نگاه ویژه‌ای به این صنعت شود.

وی شرایط امروز صادرات شیرینی و شکلات نسبت به گذشته را چندان خوب توصیف نکرد و افزود: در حالی که قبلا رکوردهای حدود یک و نیم میلیارد دلار را در صادرات صنعت شیرینی و شکلات داشتیم، امروز این رقم به ۳۵۰ میلیون دلار رسیده است. بنابراین یک ظرفیت سنگین خالی در این صنعت داریم و این در حالی است که احیا، تحول و نوآوری در این صنعت منوط به موضوع صادرات است.

رییس بنیاد شهید در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به نرخ ارز و مزیت نسبی که در حوزه صادرات این صنعت وجود دارد، اگر موانعی که در حوزه صادرات شیرینی و شکلات وجود دارد، توسط مسئولان و معاونان وزارت صمت و با حضور مسئولان انجمن صنایع غذایی کشور و انجمن شیرینی و شکلات کشور که دارای تجارب بسیار غنی هستند، بررسی و در جهت رفع آنها اقدام شود، می تواند گام بسیار موثری باشد.

اوحدی با اشاره به ظرفیت تولید 2 میلیون و 500 هزار تا ۳ میلیون تن شیرینی و شکلات در کشور تصریح کرد: این در حالی است که ظرفیت فعلی تولید صنعت شیرینی و شکلات بالغ بر یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن است که بیانگر وجود موانعی در حوزه تولید این صنعت است.

معاون رییس جمهور در ادامه افزود: در صحبتی که با انجمن صنفی صنایع شیرینی و شکلات کشور داشتم، عنوان شد که مواد اولیه یکی از موانع جدی است. مواد اولیه هم چندان پیچیده نیست و شامل گندم، شکر و برخی افزودنی‌ها است که بخشی از آن باید از طریق واردات تامین شود و بخشی هم از تولیدات داخلی قابل تامین است.

اوحدی با بیان اینکه قیمت گذاری مواد اولیه در دست دولت است، گفت: باید دولت و وزارت صمت با انجمن شیرینی و شکلات، صاحبنظران این صنعت و کارخانه هایی که عملکرد بسیار موفقی دارند و تاریخ بسیار ارزشمند و پرافتخاری را در این صنعت رقم زده اند، جلساتی را برگزار کنند و راهکارهای مناسب برای رفع موانع تولید را بیابند.

وی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان جهش تولید با مشارکت مردم از سوی مقام معظم رهبری، اظهار داشت: اگر به این فرمایش مقام معظم رهبری بپردازیم و با کمک مردم،  راهکارهای مناسب را بیابیم، حتماً موفق خواهیم شد.

اوحدی سلامت و امنیت غذایی را از مباحث استراتژیک برای کشور دانست و گفت: اتفاقاتی که در حال حاضر در کشورهای منطقه می‌افتد و گاهی اوقات بحران‌هایی مانند حوادث طبیعی در کشور داریم، در این شرایط یکی از موضوعات تامین مواد غذایی برای این بحران‌ها است. از همین رو هلال احمر جمهوری اسلامی باید صدها هزار مترمربع انباری مملو از موادغذایی داشته باشد تا در مواقع حساس بحران دچار مشکل نشویم. موضوع امنیت غذایی و سلامت غذا برای کشور حتماً جزو موارد استراتژیک است

رییس بنیاد شهید همچنین در رابطه با رشد «گروه صنعتی مینو» در یک دهه اخیر عنوان کرد: قطعاً این گروه صنعتی رشد بسیار خوبی داشته است و این رشد چند علت دارد که نخستین آن وجود مدیران کارآمد در این مجموعه است. همچنین افزایش جمعیت کشور به صورت طبیعی درخواست در این حوزه را افزایش داده است. علت دیگر هم کیفیت محصولات است؛ در حال حاضر «مینو» یکی از برندهای ملی و فراملی است.

اوحدی خاطرنشان کرد: در واقع «مینو» برندی است که در کشورهای منطقه برای همه آشناست و حتی بسیاری از کشورها شیرینی عید خود را به نام «مینو» می‌شناسند و قطعاً باید برای این ظرفیت، ارزش قائل باشیم.

تحول و نوآوری در صنعت شیرینی و شکلات منوط به صادرات است/موانع جدی در صنعت شیرینی و شکلات وجود دارد
تحول و نوآوری در صنعت شیرینی و شکلات منوط به صادرات است/موانع جدی در صنعت شیرینی و شکلات وجود دارد



منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها