خطر ورشکستگی شرکت‌های آرد به دلیل عدم افزایش دستمزد آسیابانی

صنایع غذایی: حجت احمدنیا، مدیر کنترل کیفیت «شرکت آرد قدس رضوی» معتقد است که اگر در رابطه با دستمزدهای آسیابانی دولت فکر اساسی نکند، چالش هایی که هم اکنون شرکت‌های آرد با آن مواجه هستند، افزایش می یابد و ممکن است یک به یک دچار ورشکستگی شوند. گفت و گوی ما با این فعال صنعت آرد در مورد مسایل مختلف مترتب این حوزه را در ادامه می خوانید.
با توجه به اینکه شما در زمینه آردهای تخصصی فعالیت می‌کنید، در رابطه با تهیه مواد اولیه مثل گندم با چه مشکلاتی روبرو هستید؟
مهمترین چالش صنعت آرد، انحصار ماده اولیه محسوب می شود که کاملاً در اختیار دولت است و کارخانه های آرد هیچ کدام گونه حق انتخاب ندارند و از همین رو تضمین کیفیت و کیفیت نهایی محصول خروجی این کارخانه ها هم با چالش هایی مواجه است. این در حالی است که صنعت کیک و کلوچه و صنعت لبنیات، حق انتخاب ماده اولیه خود را دارد که با چه درصد پروتئینی و با چه درصد چربی و با چه کیفیتی، ماده اولیه خود را تهیه کند. اما متاسفانه در صنعت آرد بزرگترین چالش ما این است که حق انتخاب ماده اولیه‌ خود را نداریم، زیرا کاملاً در انحصار دولت است. دولت هر نوع گندمی با هر کیفیتی که به ما ارایه دهد، مجبوریم آن را تحویل بگیریم؛ بنابراین آسیابانی و تولید آن با چالش‌های خاصی مواجه است و راضی نگه داشتن مشتری، کار فوق العاده دشواری است.
حدود یک دهه است که دستمزد آسیابانی تغییر نکرده، در این زمینه با چه مشکلاتی مواجه هستید و چه پیشنهاداتی دارید؟
با توجه به اینکه دستمزد آسیابانی در یک دهه اخیر تغییر نکرده، تجهیزات موجود مستهلک شده و حفظ نیروی انسانی دشوار شده است. بنابراین به صورت جدی نیازمند به روزرسانی تجهیزات و ماشین آلات هستیم.
مساله دیگر این است که در شرایطی دستمزد سالیانه ثابت مانده است که هزینه تعمیرات و نگهداری ماشین آلات به صورت سالیانه تغییر می‌کند و ثابت نمی ماند. در مجموع هزینه‌ها سال به سال رو به افزایش است و اگر دولت فکر اساسی نکند، چالش هایی که هم اکنون شرکت‌های آرد با آن مواجه هستند، افزایش می یابد و ممکن است یک به یک دچار ورشکستگی شوند. البته متاسفانه برخی از کارخانه های آرد، بخشی از این هزینه‌ها را در قالب تبدیل آرد و گندم تامین می کنند ولی شرکتی مانند «آرد رضوی» که سالم کار می‌کند، قطعاً دچار مشکل می‌شود.
قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی پیش رو 20 هزار و 500 تومان تعیین شده است. نرخ تعیین شده، چند درصد به هزینه آسیابانی اضافه می کند و چند درصد افزایش قیمت آرد خواهیم داشت؟
قیمت گذاری در حوزه دولت است و نرخ گندم را دولت تعیین کرده است. فعلا نرخ آرد تغییری نکرده است و قطعاً باید تغییر کند، زیرا هزینه حمل و نقل، هزینه تولید و هزینه بسته‌بندی دارد اما قیمت گذاری آن در حوزه دولت است و ما هیچ اظهارنظری در این زمینه، نمی‌توانیم داشته باشیم.
یکی از مشکلاتی که صنعت آردسازی با آن مواجه است، هزینه کیسه‌های آرد است. در این خصوص چه نظری دارید؟
هزینه تمام شده هر کیسه آرد، حدود ۱۰ هزار تومان است ولی در این زمینه دولت هیچ هزینه‌ای را به کارخانه های آرد پرداخت نمی‌کند و فقط یارانه ای است که روی گندم می‌گذارد. پیشنهادم این است که اگر نرخ گندم و نرخ آرد آزاد شود، دست کارخانه‌دار و دست مصرف کننده باز خواهد شد. به عبارتی رقابت اصلی زمانی پیش می‌آید که قیمت آرد آزاد شود.

خطر ورشکستگی شرکت‌های آرد به دلیل عدم افزایش دستمزد آسیابانی
خطر ورشکستگی شرکت‌های آرد به دلیل عدم افزایش دستمزد آسیابانی



منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها