برگزاری نخستین همایش و نمایشگاه نقش صنعت کنسرو در تأمین امنیت غذایی در آبان‌ماه

صنعت کنسرو ضایعات محصولات غذایی را به حداقل می‌رساند

حداقل ۴ مؤلفه برای دستیابی امنیت غذایی فراهمی، دسترسی، سلامتی و پایداری سه مؤلفه پیشین است. در این راستا صنایع تبدیلی و کنسروسازی ارتباطات تنگاتنگی با این مولفه‌ها دارد.
به گزارش خبرنگار ما، مهندس مسعود بختیاری، رییس هیأت مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران درنشست خبری ضمن بیان این مطلب افزود:مهمترین اولویت وزیر جهاد کشاورزی طی برنامه‌ای که ارائه داده بودند تمرکز بر تأمین امنیت غذایی بوده است. مرسوم ترین تعریف امنیت غذایی می‌گوید، امنیت غذایی به منزله تأمین غذای کافی و سالم برای همه مردم در تمام زمان جهت دستیابی به زندگی سالم و متعادل است.
وی افزود: حداقل ۴ مؤلفه برای دستیابی امنیت غذایی فراهمی، دسترسی، سلامتی و پایداری سه مؤلفه پیشین است. در این راستا صنایع تبدیلی و کنسروسازی ارتباطات تنگاتنگی با این مولفه‌ها دارد.
وی ادامه داد: صنعت کنسرو نقش بی‌بدیل در جلوگیری از هدر رفت محصولات کشاورزی دارد. دورریز ایران نسبت به میانگین جهانی بالاتر است.
بختیاری با اشاره به چالش آماری در ایران تصریح کرد: یکی از مشکلات کشور این است که آمار و اطلاعات خیلی قابل اتکایی در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی در دسترس نیست.
وی با اشاره به ۳۰ درصد ضایعات محصولات کشاورزی در ایران، اظهار کرد: ما می‌توانیم با حمایت و کمک به صنایع تبدیلی موضوع را پیگیری کرد و قطعا حمایت از صنعت کنسروسازی این ضایعات را به حداقل می‌رساند.
بختیاری ادامه داد: صنعت کنسرو در تبدیل محصولات فسادپذیر به محصولاتی با ماندگاری بالا نقش مؤثری دارد. به عنوان مثال، ماهی. از آسیب‌پذیر و فساد پذیرترین محصولات غذایی بوده و شرایط نگهداری آن بایدتحت کنترل باشد. اگر در پودر یخ گذاشته شود فقط یک هفته امکان نگهداری دارد. در صورت انجماد و در شرایط منفی ۱۸ درجه سانتیگراد حداکثر ۶ تا ۹ ماه و در دمای منفی ۳۰ درجه سانتیگراد ۹ ماه تا یک سال امکان نگهداری سالم محصول وجود دارد.

وی افزود: اما این امر در فرایند کنسرو فارغ از زمان و مکان و نیاز به نگهداری خاص حداقل طی ۲ سال با اطمینان خاطر امکان مصرف دارد. البته با سختگیری‌هایی که در کشور وجود دارد این تاریخ روی قوطی محصول درج می‌شود ولی در کشورهای دیگر تاریخی نمی‌آید و بهترین تاریخ انقضا را ۴ سال ذکر می‌کنند.
وی در ادامه به سلامت محصولات کنسروی پرداخت و گفت: ۲ تکنیک مهم در این حوزه عبارت است از ایجاد بسته‌بندی محصولات در ظروف غیرقابل نفوذ است. دومین تکنیک، اعمال حرارت در دمای ۱۲۰ درجه سانتیگراد و در مدت حداقل یک ساعت بسته به نوع کالا باعث می‌شود تا بدون ماده نگهدارنده محصولات غذایی ۲ سال ماندگاری داشته باشند.
وی به‌عنوان مثال گفت ماهی را در شرایط شور و انجماد نهایتاً تا ۹ ماه می‌توان نگهداری کرد اما زمانی که تبدیل به کنسرو می‌شود حداقل تا دو سال امکان نگهداری دارد که علاوه بر جلوگیری از فساد به دلیل ماندگاری بالا امکان صادرات را هم فراهم می‌کند.
وی همچنین به سلامت محصولات کنسروی اشاره کرد و گفت که با اعمال خلأ در ظروف غیرقابل نفوذ و نیز استریلیزاسیون بدون اینکه مواد نگهدارنده اصافه شود تا دو سال امکان نگهداری دارند.
این مسوول همچنین گفت که از مهر پارسال با وجود اینکه هزینه های تواید افزایش یافته تاکنون هیچ افزایش قیمتی وجود نداشته است و هر قوطی کنسرو ماهی به قیمت ۸۷۵۰۰ تومان به فروش می رود.

بختیاری گفت که افزایش واردات ماهیان تن تاثیر مناسبی در قیمت کنسرو داخلی داشته به طوری که واردات از ۱۰ هزارتن در سال ۱۴۰۱ به ۲۳ هزار تن در سال ۱۴۰۲ رسید و پیش بینی می شود که در ۶ ماه نخست امسال حدود ۲۵ هزارتن باشد.وی ادامه داد اگر همین روند همکاری بخش دولتی و خصوصی ادامه یابد ثبات قیمت تداوم خواهد داشت.
همایش نقش صنعت کنسرو در تأمین امنیت غذایی و هم‌زمان نمایشگاه تخصصی صنعت کنسرو از ۲۲ تا ۲۴ آبان‌ماه سال جاری در هتل المپیک برگزار می‌شود.همچنین نمایشگاه جانبی صنعت کنسرو وصنایع وابسته در تاریخ 22 ،23 و 24 آبان ماه در هتل المپیک از ساعت 9 صبح تا 6 بعد از ظهر برگزار می شود.
در این همایش پنل تخصصی درباره کشت قراردادی هم اجرا می‌شود.همچنین پنل‌های تخصصی در زمینه تاثیر هوش مصنوعی در بازاریابی و نیز نقش صنایع بسته‌بندی در صنعت کنسروسازی بررسی خواهد شد.

 

برگزاری نخستین همایش و نمایشگاه نقش صنعت کنسرو در تأمین امنیت غذایی در آبان‌ماه
برگزاری نخستین همایش و نمایشگاه نقش صنعت کنسرو در تأمین امنیت غذایی در آبان‌ماه



منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها