صنایع غذایی: مدیرعامل آرد جوانه شوشتر با بیان اینکه تولید آرد کامل باید با بهروزترین تکنولوژیهای آسیابانی انجام شود گفت که تولید آرد کامل با آسیابهای دستی و در واحدهای کوچک، سلامت مردم را به خطر خواهد انداخت.
سید مرتضی سنادیزاده در تعریف آرد کامل به خبرنگار «اقتصاد سبز» گفت: آرد گندم کامل به آردی گفته میشود که تمام اجزای دانه گندم، اندوسپرم یا همان مغز، جوانه پنهان و سبوس را شامل میشود، در واقع در طرز تهیه آرد گندم کامل هیچ یک از اجزای آن طی فرایند تبدیل گندم به آرد از آن جدا نمیشود، در نتیجه آردی که از این دانه کامل به دست می آید تمام مواد مغذی، و سبوس و فیبر را در خود حفظ میکند، سبوس موجود در آرد گندم از تکامل گلوتن جلوگیری میکند.
وی افزود: دانه گندم از سه بخش اصلی تشکیل شده است: که شامل جوانه که حاوی چربی و اندکی پروتئین است سبوس، حاوی فیبر و آندوسپِرم که حاوی نشاسته و مقادیری پروتئین است و معمولاً از گندم سفت تهیه میشود. بهدلیل روغن موجود در سبوس و جوانه، ماندگاری آن نسبت به نوع آرد سفید کمتر است و اگر در شرایط مناسبی نگه داری نشود به نسبت اردهای دیگر خاصیت فسادپذیری بیشتری دارد.
مدیرعامل آرد جوانه شوشتر تصریح کرد: کارخانجات آرد کشور از تکنولوژی خوبی در زمینه بوجاری و آسیابانی دارند و مشکلی در زمینه تولید این محصول وجود ندارد آنچه این وسط مهم است مواداولیه یا همان گندم مرغوب است و دیگر اینکه تولید نان کامل به شرایطی نیاز دارد که نانواییهای سنتی کشور تمامی پتانسیل و پارامترهای آن را ندارند.
سنادیزاده گفت: وقتی تصمیمی اتخاذ میشود باید کارشناسی شده و زیر ساختهای آن آماده باشد.
وی اضافه کرد: اکثر نانواییهای کشور به دلیل پرداخت سوبسید و عدم نرخ دهی به موقع از شرایط فیزیکی مطلوبی برخوردار نیستند و شرایط فرآوری خمیر آرد کامل که نیاز مند زمان استراحت کافی است را ندارند و اگر این نوع آرد درست پرداخته نشود ممکن است بهدلیل وجود اسید فیتیک مشکلات گوارشی را برای مردم ایجاد کند، بنابراین پیشنهاد میکنم مسئولین امر پخت نان کامل را با نانهای صنعتی آغاز کنند تا سلامت جامعه به مخاطره نیافتد.