اقتصادسبزآنلاین: معاون صنایع عمومی وزیر صمت، لازمه تحقق اقتصاد دریا و استفاده بهینه از ظرفیتهای دریایی را ایجاد صنایع تبدیلی بهویژه صنایع کنسرو دانست.
به گزارش خبرنگار ما، ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نخستین همایش نقش صنعت کنسرو در امنیت غذایی اظهار داشت: صنعت کنسرو نقش بسیار مهمی در تامین امنیت غذایی دارد و تامین امنیت غذایی یکی از وظایف کلان جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود.
شیخ با اشاره به سطح بسیار پایین بهرهوری در کشورمان تصریح کرد: متأسفانه ایران یکی از کشورهایی است که از لحاظ بهرهوری، چه در حوزه انرژی و چه در سایر زمینهها، در پایینترین سطح قرار دارد.
وی در ادامه افزود: اگر صنعتی وجود داشته باشد که بتواند ادعا کند میتواند در بخشهایی از صنعت و کشاورزی کشور، چرخه بهرهوری را بهبود ببخشد و از ضایعات، محصولی ارزشمند با ارزشآفرینی بالا تولید کند، قطعاً صنعت کنسرو است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در دوران ناامنی بهویژه در شرایط بحرانی، اهمیت صنعت کنسرو دوچندان میشود، گفت: در اغلب بلایا، قحطیها و جنگها، صنعت کنسرو بقای نسل بشر را تضمین میکند. به نظر من، اگر روزی بخواهند به صنایع جهانی نشان صلح اعطا کنند، صنعت کنسروسازی در صدر این فهرست میدرخشد.
شیخ با تاکید بر اینکه صنعت کنسرو میتواند محدودیتها و موانع طبیعی را از بین ببرد، تصریح کرد: معمولا محصولات کشاورزی پس از چند روز قابل استفاده نیستند، اما با تبدیل آنها به کنسرو، میتوان تا یک سال یا حتی بیشتر از آنها در هر نقطهای از جهان بهرهبرداری کرد. این امر به ارتقای بهرهوری و بهبود عملکرد این صنعت کمک میکند و به آن نقشی استراتژیک میبخشد.
معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه در دنیای امروز، مسایل مربوط به رفاه و دسترسی آسان به منابع غذایی، بسیار مهم هستند، یادآور شد: در مورد صنعتی صحبت میکنیم که محصولاتی تولید میکند و حتی خدماتی ارائه میدهد که دسترسی به آنها برای بشر آسان و پایدار است. یکی از شاخصهای رفاه در دنیای کنونی، دسترسی آسان به مواد غذایی سالم و پایدار است.
شیخ در ادامه افزود: محصولاتی که در صنعت کنسرو تولید میشوند، در کمترین زمان میتوانند به وعدهای مغذی و سالم برای افراد تبدیل شوند که این امر بهخودیخود منجر به افزایش رفاه زندگی برای انسانها میشود.
وی به صدور مجوزهای بسیار برای صنعتگران این حوزه در وزارت صمت اشاره و بیان کرد: هم اکنون صنعت کنسرو در کشور به مرز اشباع رسیده است و تعداد مجوزهایی که صادر شده، چندین برابر ظرفیت تولید کنونی است.
شیخ در ادامه خاطرنشان کرد: با وجود حدود 5 هزار و 600 کیلومتر خط ساحلی، اقتصاد دریایی ما تنها حدود ۲ درصد از اقتصاد کشور را شامل میشود، در حالی که در کشورهای مشابه با این میزان ساحل، سهم اقتصاد دریایی بیش از ۱۰ درصد است.
معاون صنایع عمومی وزیر صمت، لازمه تحقق اقتصاد دریا و استفاده بهینه از ظرفیتهای دریایی را ایجاد صنایع تبدیلی بهویژه صنایع کنسرو در مناطق جنوبی کشور دانست و گفت: وزارت صمت در این زمینه فعالیتهای پژوهشی انجام داده اما مجوزهای وزارت بهداشت در حوزه صنایع کنسرو بسیار زیاد است و لازم است که این مجوزها به تولید واقعی و صادرات منجر شوند تا به رشد این صنعت سرعت بخشیده شود.