صنایع غذایی: چین، بزرگترین مصرف کننده موادغذایی کنسروی در جهان است.
سرویس بینالملل/ زهرا مازندرانی: پیشبینی میشود که بازار غذاهای کنسرو شده چین از سال 2023 تا 2033 میلادی بالاترین رشد سالانه را با 6 درصد ثبت کند تا به اندازه کل بازار نزدیک به 26.6 میلیارد دلار آمریکا دست یابد. چین بهدلیل جمعیت زیاد خود، بخش قابل توجهی از بازار جهانی غذاهای کنسرو شده را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، مقدار مواد غذایی کنسرو شده مصرف شده هر ساله در نتیجه شهرنشینی سریع و نفوذ گسترده فرهنگ غربی بیشتر میشود.
در بازار جهانی غذاهای کنسرو شده، منطقه آسیا و اقیانوسیه سریعترین رشد را دارد، بهویژه در دستههای گوشت کنسرو شده، غذاهای دریایی و میوههای وارداتی. کنسرو گوشت خرچنگ در مقادیر قابل توجهی به کشورهایی مانند چین، ژاپن و کره وارد میشود و یکی از مقاصد مورد علاقه بازیگران بازار غذاهای کنسرو شده در این بخش خاص است.
با توجه به افزایش تقاضا برای مواد غذایی کنسرو شده، هند این روزها به یک بازار بسیار پرسود برای شرکتهای کنسروی تبدیل شده است. انتظار میرود روابط تجاری رو به رشد هند با بسیاری از کشورهای اروپایی، بازار مناسبی را برای صادرکنندگان کنسرو در این کشور ایجاد کند.
پیشبینی میشود که بازار غذاهای کنسرو شده طی سال 2023 تا 2033 میلادی شاهد رشد متوسط سالانه 4.2 درصدی باشد. در حالیکه تخمین زده میشود که تا سال 2033 میلادی ارزش خالص بازار جهانی غذاهای کنسروی به ارزشی نزدیک به 25.6 میلیارد دلار برسد.
بازار جهانی غذاهای کنسروی همچنین بهدلیل مزایای بهداشتی مرتبط با مواد غذایی کنسرو شده قرار است به نرخ رشد بالاتری دست یابد.
استفاده از ماهیهای کنسرو شده در آشپزی ژاپنی بهویژه ماهی سالمون و ماهی تن که باعث بهتر شدن طعم و بافت غذا میشود، عامل اصلی استقبال از کنسرو در این کشور است.
انتظار میرود چنین الگوهایی فرصتهای بیشتری برای گسترش بازار مواد غذایی کنسرو شده در سایر نقاط جهان نیز ایجاد کند.
گسترش تجارت موادغذایی کنسرو شده با افزایش تقاضای مشتریان برای موادغذایی آماده در کشورها به ثبت رسیده است. علاوه بر این، افزایش متخصصان شاغل در همه کشورها و کاهش زمان پخت و پز تأثیر مطلوبی بر فرصتهای بازار غذاهای کنسروی داشته است. انتظار میرود چنین مزایای متعددی به افزایش شدید فروش غذاهای کنسرو شده ادامه دهد و در آینده نزدیک این تجارت را بسیار سودآور کند.
گوشت خرچنگ پاستوریزه و کنسرو شده پس از کنسرو ماهی تن که در کشورهای آسیا و اقیانوسیه به بازار عرضه میشود، دومین غذای دریایی کنسرو شده محبوب است.
طبق گزارش بررسی بازار غذاهای کنسرو شده در سال 2022میلادی، غذاهای دریایی کنسرو شده عمدهترین نوع محصول درآمدزا در تقریباً همه مناطق است که آن را به بزرگترین بخش این صنعت تبدیل میکند. از سوی دیگر، سهم بازار سایر محصولات کنسرو شده مانند گوشت میوه و سبزیجات محدود است، زیرا یافتن و خرید میوه و سبزیجات بسیار آسان و ارزان است. جالب اینجاست که امروزه با گسترش کانالهای توزیع آنلاین، سهم این نوع محصولات نیز رشد بسیار مثبتی را تجربه میکند. پیشبینی میشود بهویژه بخش میوهها و سبزیجات کنسرو شده، شاهد رشد سالانه 4.5 درصدی باشد.
چشمانداز رشد بازار غذاهای کنسرو شده چقدر است؟
بازار جهانی غذاهای کنسرو شده در طول دوره پیش بینی رشد 4.2 درصدی خواهد داشت.
ارزش پیشبینی شده بازار غذاهای کنسرو شده تا سال 2032 میلادی چقدر است؟
پیشبینی میشود که ارزش بازار جهانی غذاهای کنسرو شده تا سال 2033میلادی به 25.6 میلیارد دلار برسد.
کدام کشور صاحب سهم غالب در بازار غذاهای کنسرو شده است؟
ایالات متحده آمریکا بیشترین سهم درآمدی از درآمد بازار جهانی غذاهای کنسرو شده را به خود اختصاص داده است.
کدام کشور بیشترین پتانسیل رشد را در بازار کنسروها دارد؟
پیشبینی میشود که چین بالاترین رشد سالانه (رشد سالانه 6 درصدی) در بازار غذاهای کنسروی باشد.