بانک کشاورزی؛ پیشگام در پایداری امنیت غذایی

اقتصادسبزآنلاین: بخش دامداری به عنوان ستونی از سیستم غذایی جهانی و عاملی مهم در کاهش فقر، امنیت غذایی و توسعه کشاورزی محسوب می شود. طبق گزارش سازمان فائو، دامداری 40 درصد از ارزش جهانی تولیدات کشاورزی را تشکیل می‌دهد و به معاش و امنیت غذایی حدود 1.3 میلیارد نفر از جمعیت جهان کمک می‌کند. همچنین دامداری نقش مهمی در سیستم‌های غذایی پایدار ایفا می‌کند. صنعت طیور نیز با ارایه محصولات غذایی ضروری و کمک به امنیت غذایی، نقش حیاتی در زندگی انسان ها دارد.

اما زنجیره تامین دام و طیور، در صنایع دامپروری و کشاورزی از مهم ترین تغییرات در دنیای مدرن امروزی است. از آنجا که مواد پروتیینی و لبنی اهمیت بسزایی در تغذیه انسان دارند، اهمیت این حوزه ها با امنیت غذایی و سلامت جامعه در هم آمیخته است. زنجیره تأمین دام و طیور به علت خاصیت عمر کوتاه و فساد پذیری آنها از یک سو و نقش آن در سلامت جامعه از سوی دیگر از مباحث مدیریتی چالش برانگیز است.

نقش مهم زنجیره تامین دام و طیور در توسعه روستایی

زنجیره تأمین دام و طیور شامل تمام فرآیندهایی است که یک خدمت یا کالا، از تولید تا عرضه به مشتری، طی می‌کند. در زنجیره تأمین دام و طیور، بازیگران مختلفی دخالت دارند که تأمین‌کنندگان، لجستیک، زنجیره سرد و انبارداری، ارایه‌دهندگان فناوری و داده، مؤسسات تحقیق و توسعه و مصرف کنندگان از جمله آنها هستند.

زنجیره تأمین دام و طیور نقش مهمی در امنیت غذایی، توسعه پایدار روستایی و حفاظت از منابع طبیعی دارد. با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین و مدیریت بهینه، می‌توان این زنجیره را بهبود داد و تأمین امنیت تنوع زیستی دام و طیور را تقویت کرد. از طریق تحقیقات و نوآوری‌ها نیز می‌توان بر مشکلات و چالش‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی نیز فائق آمد.

بانک کشاورزی؛ اصلی ترین تامین کننده مالی طرح های کشاورزی

اما بانک کشاورزی به عنوان اصلی ترین تامین کننده مالی طرح های کشاورزی، اقداماتی را در جهت تامین مالی زنجیره تأمین دام و طیور انجام داده است. یکی از اقدامات حمایتی این بانک در راستای تقویت بنیان‌ بازار محصولات کشاورزی، پرداخت 211 هزار میلیارد ریال تسهیلات طی 8 ماهه نخست سال جاری برای تامین مالی زنجیره ارزش دام و طیور، توسعه محصولات راهبردی این حوزه و پایداری امنیت غذایی کشور است.

بانک کشاورزی از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه بیش از 70 هزار میلیارد ریال تسهیلات در حوزه دام، بالغ بر 57 هزار میلیارد ریال تسهیلات در زیر بخش طیور و افزون بر 84 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای احداث و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط با حوزه دام و طیور پرداخت کرده است.

در حالی بانک کشاورزی بر اهمیت حمایت، تقویت و ارتقای زنجیره ارزش حوزه دام و طیور و نقش موثر آن بر افزایش ارزش افزوده، کاهش هزینه تمام شده، تنظیم بازار، رشد کیفیت محصولات و نهایتا رونق اقتصادی جامعه و پایداری سفره هموطنان، تاکید دارد که به گفته  مدیرعامل آن، این مبلغ اعتبار با در نظر گرفتن ظرفیت های اقتصادی جوامع محلی، تاکید بر استفاده از روش های دانش بنیان و فناوری های نوین در طول زنجیره، توجه به مدیریت منابع، حفظ محیط زیست و توسعه پایدار و نیز حمایت از تولیدات صادرات محور، در قالب 45 هزار فقره تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده است.

وهب متقی نیا، حمایت دولت و فعالان بخش کشاورزی از این بانک را به مثابه حمایت از امنیت غذایی، رشد و آبادانی کشور می داند و می گوید: بانک کشاورزی افتخار دارد که اصلی ترین تامین کننده مالی طرح های کشاورزی و حامی مالی زنجیره ارزش محصولات کشاورزی است و در این راستا با استفاده از روش های نوین تامین مالی نظیر تامین مالی زنجیره ای، بکارگیری سامانه های خدمات بانکی غیرحضوری و پرداخت تسهیلات برای توسعه کشت‌های قراردادی، می کوشد تا همگام با پیشرفت های جهانی در عرصه بانکداری، نقش کلیدی و جایگاه مهم خود را در پایداری امنیت غذایی جامعه به بهترین نحو به انجام برساند.

 

 

بانک کشاورزی؛ پیشگام در پایداری امنیت غذایی
بانک کشاورزی؛ پیشگام در پایداری امنیت غذایی



منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها