صنایع غذایی: عضو هیات مدیره انجمن شیرینی و شکلات ایران عنوان کرد که همواره برخی دستورالعملها، مشکلات را افزایش می دهد و موجب نارضایتی تولیدکنندگان میشود.
به گزارش خبرنگار ما، یوسف قاضی عسگر، عضو هیات مدیره انجمن شیرینی و شکلات ایران در جلسه مشترک کمیسیون صنایع غذایی و کمیسیون واردات اتاق ایران در خصوص بررسی دستورالعمل نحوه انجام و تایید ثبت سفارشات ارزی واحدهای تولیدی – بازرگانی گفت: اهداف هر بخشنامه یا دستورالعملی باید پیش از صدور، مشخص باشد. به این معنا که اگر بخشنامهای صادر شده است، باید در ابتدای آن اهداف بخشنامه به وضوح قید شود تا دولت و بخش خصوصی که قرار است از این بخشنامه پیروی کنند و درباره موضوع آن تعامل داشته باشند، بدانند هدف از صدور آن چیست و اجرای آن قرار است چه نتیجهای داشته باشد.
وی در ادامه افزود: روشهای سادهتر و مؤثرتری برای دستیابی به همان اهدافی که دولت به دنبال آن است یا میخواهد تحقق یابد، وجود دارد؛ اما به نظر میرسد متدها و روشها به اشتباه تدوین میشوند. سپس ما اینجا جمع میشویم و مجدداً درباره اینکه چقدر میتوانیم روش اشتباه را مورد اصلاح قرار دهیم، صحبت میکنیم.
قاضی عسگر تاکید کرد: اگر اهداف مشخص شود و بدانیم در مورد صنعت غذا، واردات یا تولید چه برنامهای داریم، همه میتوانند کمک کنند تا روشهای بهتر و رگولاتورهای مؤثرتری به کار گرفته شود. ممکن است در برخی موارد اصلاً تخصیص ارز لازم نباشد و بتوانیم نیازهای خودمان را برطرف کنیم. شاید بهتر باشد این کار را صنعت به صنعت یا خوشه به خوشه انجام دهیم، اما با وضعیت کنونی ارز، شرایط روزبهروز بدتر میشود.
وی با اشاره به اینکه اکنون سه ماه است که پول تولیدکنندگان در بانک بلوکه شده و همچنان میان ارز نیمایی و ارز مبادلهای سرگردان است، گفت: نه این وجوه را به ما میدهند و وقتی میپرسیم چه باید بکنیم، پاسخ میدهند که کاری انجام ندهید. از طرفی بانک از بلوکه شدن ۵۰ میلیارد تومان پول خوشحال است. این در حالی است که در این مدت، نرخ دلار افزایش یافته است و اکنون فکر نمیکنم بتوانیم حتی نیمی از هزینه ثبت سفارش را تأمین کنیم.
قاضی عسگر با بیان اینکه همواره برخی دستورالعملها، مشکلات را افزایش می دهد، اظهار داشت: اکنون اعضای انجمن و شرکتهایی که در انجمن شیرینی و شکلات فعالیت دارند، همگی ناراضی هستند. بسیاری از آنها سرمایه در گردش ندارند و نمیتوانند مواد اولیه خود را به دلیل مشکلات ثبت سفارش تأمین کنند. کسانی که فعالیت دارند، قادر به تأمین مواد اولیه مورد نیاز نیستند و آنهایی که نمیتوانند کار کنند، وضعیت به مراتب بدتری دارند.
مدیرعامل شرکت «فرخنده» با اشاره به اینکه شرکتهای بازرگانی، نقش تسهیلگر تولید را ایفا میکنند، تصریح کرد: بسیاری از شرکتهای تولیدی دارای یک شرکت بازرگانی هستند که وظیفه تأمین و فروش را بر عهده دارد و حالا گفته می شود که این شرکتها تعطیل شوند. هلدینگهای بزرگ به صورت تخصصی عمل میکنند؛ شرکت تولیدی تولید میکند و شرکت بازرگانی فعالیت بازرگانی را انجام میدهد، اما اکنون گفته میشود شرکتهای بازرگانی تعطیل شوند و این نگاه، نگاه کارشناسی نیست.
عضو هیات مدیره انجمن شیرینی و شکلات ایران خاطرنشان کرد: تدوین این بخشنامهها و دستورالعملها توسط افرادی انجام میشود که تجربه عملی در این حوزه ندارند و اگر کسی تجربه عملی داشته باشد، هیچوقت چنین بخشنامههایی را تنظیم نمیکند.
![سرگردانی تولیدکنندگان میان ارز نیمایی و مبادله ای و بلوکه شدن پول در بانک ها سرگردانی تولیدکنندگان میان ارز نیمایی و مبادله ای و بلوکه شدن پول در بانک ها](https://bahanehfood.com/wp-content/uploads/2025/01/V-105-295x202.jpg)
![سرگردانی تولیدکنندگان میان ارز نیمایی و مبادله ای و بلوکه شدن پول در بانک ها سرگردانی تولیدکنندگان میان ارز نیمایی و مبادله ای و بلوکه شدن پول در بانک ها](https://bahanehfood.com/wp-content/uploads/2025/01/V-105-410x285.jpg)