صنایع غذایی: رییس هیات مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران تاکید کرد که باید بخش خصوصی حمایت همه جانبه خود را از پیوستن ایران به FATF و شکل گیری تعاملات بینالمللی اعلام کند.
به گزارش خبرنگار ما، مسعود بختیاری در جلسه ماهانه کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران گفت: اگر رویدادهایی که در اصفهان برگزار شد، رضایتبخش و موفق بود، این موفقیت صرفاً در سایه ارتباطات تنگاتنگ و تعاملات نزدیک و مؤثری بود که بین انجمن و کمیسیون شکل گرفت. این تعاملات باعث شد آن رویدادها به ثمر برسند.
رییس هیات مدیره انجمن صنفی صنایع غذایی استان اصفهان در ادامه افزود: قطعاً هر کدام از این دو به صورت مستقل ظرفیتها و قابلیتهای خود را دارند، اما وقتی همافزایی صورت میگیرد، نتیجهای فراتر از مجموع ظرفیتها حاصل میشود. به نظر من این نکته نشان میدهد که شکلگیری کمیسیونها در اتاقهای بازرگانی استانها فوقالعاده مهم و اثرگذار است.
بختیاری با ابراز نگرانی نسبت به این موضوع که برخی تمایل چندانی به شکل دهی کمیسیونها ندارند، اظهار داشت: در مذاکراتی که با تعدادی از دوستان صورت گرفت، تلاش شد تا کمک کنند و کمیسیونهای را شکل دهند، اما برخی افراد میگویند که ما انجمن قوی داریم و ذیل اتاق بازرگانی نیز فعالیت میکنیم؛ بنابراین ضرورتی برای تشکیل کمیسیون نمیبینیم.
وی خاطرنشان کرد: البته بسیار خوشحال و خرسند هستم که بانوان پیشقدم شده اند و توانستهاند کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ارومیه و آذربایجان غربی را شکل دهند. با این حال، این نگرانی همچنان وجود دارد.
رییس هیات مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران عنوان کرد: ما بسیار کوشش میکنیم تا نشان دهیم که کمیسیونها و انجمنها به عنوان دو بال میتوانند به صنعت غذایی استان کمک کنند و مطلقاً هدف ایجاد موازیکاری نیست. البته در برخی از استانها دشواریهایی وجود دارد، ولی ما بسیار امیدوار هستیم. از همه شما عزیزان که صاحب نفوذ و جایگاه هستید و کلام تان در اتاقهای بازرگانی مؤثر است، خواهش میکنم از تمام ظرفیتهای خود استفاده کنید تا بتوانیم در هر استان، به ویژه در استانهایی که در زمینه صنایع غذایی پیشرو و پیشگام هستند، کمیسیون صنایع غذایی داشته باشیم. این موضوع فارغ از این است که آن استان، انجمن دارد یا ندارد و یا تعداد انجمنهای آن استان چقدر است.
وی با اشاره به حضور دکتر فلسفی نایب رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در رویداد هفته گذشته اصفهان گفت: خوشبختانه مدعوین آن جلسه در سطح ملی حضور داشتند و نمایندگانی از استانهای مختلف از جمله آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، فارس، خراسان رضوی، البرز و تهران در آن نشست حاضر بودند. در آن جلسه بحثی مطرح شد که امروز هم بهعنوان یکی از موضوعات روز ما شناخته میشود و تمام نمایندگان صنعت غذایی در آن نشست، به صورت یکپارچه از پیوستن ایران به FATF حمایت کردند.
بختیاری در ادامه افزود: خواهشمندم با توجه به اینکه در آن جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران، کمیسیون صنایع غذایی اصفهان، انجمن صنایع غذایی اصفهان و انجمنهای استانهای سراسر کشور حضور داشتند و همگی به اتفاق آرا و با ۱۰۰ درصد رأی موافق حمایت خود را از پیوستن به FATF اعلام کردند، این موضوع را پیگیری کنید. هر اقدامی که بتواند تجارت و ارتباطات بینالمللی ما را تسهیل کند، باید مورد حمایت قرار بگیرد.
وی با ابراز خرسندی از توانمندی بالای شرکتهای داخلی صنایع غذایی اظهار داشت: بعد از خروج شرکت عربستانی از ایران، شایعاتی مطرح شد که مثلاً ۵۰ درصد ظرفیت روغن در اختیار آن شرکت بوده است که این موضوع واقعیت ندارد و بر اساس اطلاعات موجود، حدود ۲۰ درصد ظرفیت تولید و توزیع روغن مربوط به آن شرکت و برندهای تحت تملک آن بوده است.
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه تا حدود 10 ماه پیش به دنبال توسعه فعالیتهای خود بود، تصریح کرد: مشخص نیست چه اتفاقی افتاده است که این شرکت با این شتاب، اقدام به خروج از ایران کرده است و این مساله را باید جدی گرفت. نباید خودمان با دست خودمان به سمت انزوای اقتصادی بینالمللی پیش نرویم. کشوری که دچار انزوا شود، قطعاً پایههای امنیت ملیاش هم سست میشود. به همین دلیل است که معتقدم باید یک صدا این مطالبه جدی را به گوش تمامی مسئولان عالیرتبه در کلیت حاکمیت برسانیم که ناگزیریم به سمت تعاملات بینالمللی پیش برویم، حتی اگر ناچار باشیم یک عقبنشینیهایی هم انجام دهیم.
بختیاری با اشاره به اینکه بیش از ۴۰ سال است که اقتصاد ما همواره به نفع سیاست و ایدئولوژی عقب نشینی کرده است، گفت: این یک بار را سیاست و ایدئولوژی به نفع اقتصاد عقب نشینی کند و اجازه دهد که تعاملات بینالمللی ما شکل بگیرد. دغدغه برخی این است که مبادا با پیوستن به FATFامنیت کشور دچار مخاطره شود. اما دیدگاه ما کاملاً متفاوت است و تاکید میکنیم که حتماً باید برویم به سمت تعاملات بینالمللی و کاری کنیم که خارجیها احساس امنیت خاطر داشته باشند و این شدنی نیست مگر در سایه تعاملات بینالمللی. رییس هیات مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران با تاکید بر اینکه پروا نداشته باشیم، اظهار داشت: بی لکنت، صریح، هر آن چیزی که تشخیص میدهیم خیر و صلاح کشور و آیندهمان است را مطرح کنیم تا کسانی که تاثیرگذار هستند نوع دیگری از مطالبات را هم سریع و شفاف بشنوند. خوشبختانه دولت در حال انجام اقداماتی در این رابطه است.