اصلاح سیاستهای ارزی و یارانهای در تأمین نهادههای کشاورزی ضرورت دارد
صنایع غذایی: رئیس هیأت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران، با انتقاد از تأخیرهای طولانی در پرداخت یارانهها و مشکلات ارزی در بخش کشاورزی، خواستار رفع موانع موجود از جمله سهمیهبندی سموم و تسریع در رفع تعهدات ارزی پروندههای متوقفشده در بانک مرکزی شد.
به گزارش خبرنگار اقتصاد سبز آنلاین، سید مهدی حسینی یزدی، رئیس هیأت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران، در اظهاراتی صریح به مشکلات موجود در بخش تأمین و توزیع کود و سم کشاورزی پرداخت و از عملکرد شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و سیاستهای ارزی انتقاد کرد. وی اظهار داشت: الان ۱۴ الی 15 ماه است که ارز کودهایی که با ارز 28.500 تومانی وارد شدهاند، به شرکت خدمات حمایتی پرداخت نشده است. این شرکتهای خدماتی که هم ارز یارانهای دریافت میکنند و هم یارانه نقدی، متأسفانه در کمیسیون مجلس بارها اعلام کردهاند که کود نیست!
حسینی یزدی با اشاره به جلسات برگزارشده در کمیسیون کشاورزی مجلس، افزود: بارها در این جلسات مطرح شده که یارانههای شرکت خدمات حمایتی باید بازنگری شود. رئیسجمهور و وزیر محترم جهاد کشاورزی نیز اعلام کردهاند که ارز 28.500 تومانی حذف شود. ما هم موافق این تصمیم هستیم.
وی به جلسهای با حضور نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی از جمله خانم مشیری و آقای خانی اشاره کرد و گفت: در این جلسه قرار شد سهمیهبندی سموم حذف شود، سموم نیازی به سهمیهبندی ندارند و چیزی نیستند که کشاورز بخواهد آن را نگهداری کند. دولت اجازه دهد که بخش خصوصی وارد عمل شده و کود مورد نیاز را تامین کند زیرا کشاورز باید حق انتخاب کود، سم و بذر داشته باشد و نیازی به سهمیهبندی نیست.
رئیس هیأت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود با تشریح مشکلات فرآیند تأمین کود و سم، اظهار داشت: تأمین کود حدود ۱۱۰ تا ۱۲۰ روز طول میکشد، سم نیز به 110 تا 120 روز زمان نیاز دارد و بذر نیز همینطور و به طور کلی ثبت سفارش نیز به طور متوسط ۶ ماه زمان میبرد. این تأخیرها مشکلات زیادی برای واردکنندگان و کشاورزان ایجاد کرده است.
وی همچنین به توقف ۶۰۰۰ پرونده در بانکهای عامل توسط بانک مرکزی به دلیل عدم رفع تعهدات ارزی اشاره کرد و گفت: این پروندهها توسط بانک مرکزی متوقف شدهاند و باید هرچه سریعتر تعیین تکلیف شوند. برای بذر و سم یک رقمی مشخص شده و رفع تعهد شده اما برای کود هنوز این اتفاق نیفتاده است.
حسینی یزدی با اشاره به مشکلات مشابه در بخش بذر و برنج، افزود: دیوان عدالت اداری اخیراً برخی محدودیتها را برای برنج لغو کرده، اما همچنان موانع زیادی در زمینه کود وجود دارد.
حسینی یزدی خطاب به مسئولان، خواستار رفع موانع و تسهیل فعالیت شرکتهای واردکننده شد و تأکید کرد: ۷۲۰ شرکت فعال در این حوزه فعال هستند و این 6000 پرونده مربوط به این شرکتهای فعال است. ما به وزیر محترم اعلام کردهایم که همراه شما هستیم، اما اجازه دهید فعالیت خود را انجام دهیم. پنج تشکل صادراتی ما میتوانند ارز مورد نیاز را تأمین کنند. مجموع ارزی که این پنج تشکل نیاز دارند به یک میلیارد هم نمیرسد که با صادرات محصولات خود نیز آن را تامین میکند.
وی با انتقاد از عدم دسترسی به مدیران وزارت جهاد کشاورزی، اظهار کرد: مدتی است که امکان ملاقات با خانم مشیری و سایر مدیران وزارتخانه فراهم نشده و درهای وزارتخانه بسته است. ما فقط در نهادهای دیگر میتوانیم صحبت کنیم.
حسینی یزدی در پایان با تأکید بر لزوم اصلاح سیاستهای ارزی و یارانهای، از مسئولان خواست با روشهای مناسب این مسائل را حل کنند تا بخش کشاورزی از این بنبست خارج شود.

