صنایع غذایی: بازار برنج کشور بدون حذف ارز ترجیحی و حذف رانت چند شرکت خاص، اصلاح سیاستهای وارداتی و حمایت واقعی از کشاورز به سامان نمیرسد.
به گزارش خبرنگار ما، قنبر حسامی، عضو انجمن واردکنندگان برنج ایران و مدیرعامل شرکت طعام گستر علاءالدین آسیا در جمع خبرنگاران و در حاشیه سیودومین نمایشگاه بینالمللی «ایران اگروفود» ضمن بیان این مطلب خاطرنشان ساخت: دخالتها و اقدامات غیرضروری دولت، صدور بخشنامه خلقالساعه، ایجاد سامانههای پرتعداد وناقص، سیستم سهمیه بندی غلط، در کنار نبود یک آمار دقیق از تولید داخلی و شناسنامهدار نبودن برنج داخلی باعث برهم خوردن بازار برنج کشور در ماههای گذشته شده است.
وی مشروط کردن ثبت سفارش برنج خارجی به خرید برنج داخلی را تصمیم غیرکارشناسی دیگری برشمرد که با اجبار واردکننده به خرید برنج ایرانی برای از دست ندادن سهم بازار، باعث افزایش تقاضای خرید برنج داخلی و آشفتگی بازار شد.
حسامی با تأکید بر اینکه هیچگاه برنج خارجی با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی بهدست مصرفکننده نمیرسد، پیشنهاد داد: همانطور که با حذف ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی از گوشت، حبوبات و چای افزایش قیمت چندانی در بازار رخ نداد، با حذف ارز ترجیحی واردات برنج فضای رانت برای چند شرکت خاص ایجاد نشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش تنوع بخشیدن به محصولات و ورود به بازارهای جدید، افزایش سهم خود از بازار، ورود به بازار خردهفروشی و مصرفکننده نهایی را از اهداف پیشروی گروه علاءالدین برشمرد و تصریح کرد: اخیراً این گروه در راه توسعه مجموعه با کمک سرمایهگذار خارجی، ارز آوری مطلوبی به کشور داشته و با پیگیری و تلاش مستمر شرکت آواتجارت غدیر توانسته است بهعنوان یکی فعالان اقتصادی مجاز (AEO) شناخته شود.
مدیرعامل شرکت طعام گستر علاءالدین آسیا درخصوص برگزاری نمایشگاه «ایران اگروفود» اظهار داشت: بیتردید این نمایشگاه در راستای شبکهسازی و معرفی محصولات جدید برای بازدیدکنندگان حائز اهمیت است، اما بهنظر میرسد این نمایشگاه بزرگ در اطلاعرسانی بینالمللی بهخوبی عمل نمیکند تا شمار بازدیدکننده خارجی قابل قبولتری داشته باشد.

