صنایع غذایی: نایب رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران ضمن اشاره به فسادپذیری مواد غذایی در شرایط قطعی برق ۲ روزه صنایع اظهار کرد: کمیسیون مربوطه باد مستثنا شدن صنایع تولیدی غذا از قطعی برق را پیگیری کند چراکه این مسأله تهدیدی مستقیم برای امنیت غذایی و سلامتی مصرفکنندگان است.
به گزارش اقتصاد سبز آنلاین، در هفتههای اخیر، افزایش موارد قطعی برق در مناطق صنعتی کشور، زنگ خطر تازهای را برای صنایع حساس به روشنایی و سرمایش، از جمله صنعت غذا، به صدا درآورده است. کارخانههایی که برای حفظ کیفیت، ایمنی و ماندگاری محصولات غذایی به تأمین مداوم انرژی وابستهاند، حالا با چالشهایی جدی از توقف خطوط تولید گرفته تا فاسد شدن مواد اولیه و افزایش هزینهها روبهرو شدهاند. این بحران انرژی نهتنها بهرهوری را کاهش داده، بلکه تهدیدی مستقیم برای امنیت غذایی و سلامت مصرفکنندگان به حساب میآید.
امیر یوسفی، نایب رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران، در خصوص قطعی برق صنایع اظهار کرد: بر اساس تصمیماتی که گرفته شده است، در تمامی استانها برق صنایع به مد دو روز قطع میشوند و در چنین شرایطی عملا صنایع تعطیل میشوند و این روند همچنان نیز افزایشی است و فرایند تولید از ابتدا تا انتها چالشهای بسیاری را متحمل میشود و قطعا در این میان بیشترین چالش برای صنعت غذا مسائل بهداشتی و فساد پذیری آن است که با قطعی برق تحت تاثیر قرار میگیرند.
وی افزود: بسیاری از صنایع همچون لبنیات به دلیل ماهیت فسادپذیری محصولاتی که دارند بیش از سایر حوزهها دچار مشکل و چالش میشوند بنابراین باید نسبت به قطعی برق صنایع غذایی تذکرات لازم داده شود چراکه در صورت بررسی مسأله قطعی برق متوجه میشویم که صنعت غذا چه وضعیتی دارد و با تداوم شرایط که ممکن است تعداد روزهای قطعی برق به بیش از ۲ روز افزایش یابد، فشار زیادی به مجموعههای تولیدی وارد و موجب فساد مواد غغذایی خواهد شد.
یوسفی با ذکر مثالی از شرایط نامناسب صنایع تولیدی با قطعی برق، مطرح کرد: در کارخانه ما در فصل نخود فرنگی که محصول بسیار فسادپذیری است، در صورت قطعی برق حتی نگهداری این محصولات در سردخانه به اندازه ۲۴ ساعت هم مقدور نیست و با غیرفعال شدن خط تولید عملا آن محصول از بین میرود.
نایب رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران ضمن اشاره به برگزاری جلساتی در کمیسیون کشاورزی و مطرح کردن مشکلات به رئیس مجلس و.. تاکید کرد: موضوع قطعی برق صنایع باید به شدت مورد بازنگری قرارگیرد و از سوی کمیسیون مربوطه پیگیری شود تا بر اساس شرایط، صنایع غذا از این قطعی مستثنا شوند تا آسیب زیادی نبینند چراکه تا به امروز هم صنعت غذا به شدت تحت فشار قرار گرفته است.

