صنایع غذایی: سخنگوی انجمن صنایع لبنی ایران اظهار کرد: قدرت تسهیلاتدهی بانک کشاورزی نظم بازار را بهبود میبخشد.
به گزارش اقتصاد سبز آنلاین، افزایش سرمایه بانک کشاورزی بهعنوان یکی از مهمترین نهادهای تأمین مالی بخش کشاورزی، میتواند به بهبود فرآیند تأمین مالی، تقویت تولید داخلی و در نهایت ارتقاء امنیت غذایی کشور منجر شود. این اقدام در صورتی که از محل ورود نقدینگی واقعی صورت گیرد، اثرگذاری ملموسی در توان تسهیلاتدهی بانک خواهد داشت.
محمد فربد، سخنگوی انجمن صنایع لبنی ایران، در گفتوگو با اقتصاد سبز آنلاین، با اشاره به اهمیت این افزایش سرمایه در تقویت زنجیره تأمین و تولید، اظهار کرد: افزایش سرمایه اگر از محل تجدید ارزیابی داراییها نباشد و ورود نقدینگی به بانک از طریق واریز سهامداران صورت بگیرد، قطعاً باعث قدرت بخشیدن به بانک جهت تسهیلاتدهی میشود.
تأثیر افزایش سرمایه بانک کشاورزی بر امنیت غذایی و پایداری بازار
فربد در ادامه با بیان اینکه یکی از چالشهای اصلی واردکنندگان و تولیدکنندگان، کمبود نقدینگی است، افزود: افزایش سرمایه بانک کشاورزی و افزایش قدرت تسهیلاتدهی آن، باعث بهبود فرآیند تولید و واردات شده و در نهایت نظم بهتری به بازار از منظر عرضه مواد اولیه و محصولات نهایی میبخشد.
وی با تاکید بر اینکه افزایش قدرت تسهیلاتدهی بانکها بهویژه بانک کشاورزی، میتواند به واحدهای تولیدی در تأمین بهموقع نهادهها و سرمایه در گردش کمک کند گفت: این عامل خود بهتنهایی میتواند به کاهش نوسانات بازار و ثبات در تولید منجر شود.
بانک کشاورزی در برابر بحرانهای جهانی و نوسانات ارزی
فربد در خصوص نقش بانک کشاورزی در شرایط بحرانی،گفت: بانک کشاورزی در حد توان خود به امر تسهیلاتدهی مبادرت کرده، اما نوسانات ارزی با سیاستگذاری بانک مرکزی قابل مدیریت است و بانکها نقشی در ایجاد یا کنترل بحرانهای جهانی ندارند.
انتظارات بخش خصوصی از بانک کشاورزی
سخنگوی انجمن صنایع لبنی ایران در پایان به ضرورت شفافسازی روند اعطای تسهیلات اشاره کرد و گفت: شفافسازی فرآیند دریافت تسهیلات، از طریق تعریف پروسههای زمانی مشخص و قابل پیشبینی برای متقاضیان ممکن میشود؛ اقدامی که میتواند اعتماد و مشارکت بخش خصوصی را افزایش دهد.

