صنایع غذایی: دبیر انجمن تولیدکنندگان تخممرغ شناسنامهدار با انتقاد از نبود ساختار فرماندهی مشخص در مواقع بحرانی، گفت: مدیریت امنیت غذایی نباید بدون مسؤول مستقیم و پاسخگو رها شود و باید یک مرجع مقتدر برای اداره شرایط بحرانی در بخش غذا مشخص شود.
به گزارش اقتصاد سبز آنلاین، فرزاد طلاکش، دبیر انجمن تولیدکنندگان تخممرغ شناسنامهدار، در جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران و در واکنش به ابلاغ یک بخشنامه جدید در حوزه مدیریت بحران غذایی، اظهار کرد: اشکال اصلی این بخشنامه آن است که میان شرایط عادی و شرایط بحرانی تمایز قائل نشده است.
وی افزود: در شرایط بحرانی ما نیاز به فرمانده داریم، امنیت غذایی هم باید فرمانده مشخصی داشته باشد و نمیشود با الگوهای نمادین و بدون مسؤولیتپذیری این حوزه را مدیریت کرد.
طلاکش با انتقاد از نبود وزیر جهاد کشاورزی در جلسات کلیدی، گفت: وقتی صحبت از امنیت غذایی است، وزیر کشاورزی باید بهعنوان فرمانده اصلی حضور داشته باشد و در صورتی که او را نمیپذیریم، حداقل معاون اول رئیسجمهور باید مسئولیت را بر عهده بگیرد. اما متأسفانه در اسناد فعلی، مسئول مشخصی دیده نمیشود.
او ادامه داد: در حال حاضر اگر ایرادی در انبار وزارت جهاد کشاورزی، یا سازمان غذا و دارو وجود داشته باشد، مشخص نیست چه کسی پاسخگوست و در شرایط بحران، باید مرکزی برای پاسخگویی واحد وجود داشته باشد.
به گفته طلاکش، برخی استانها هنوز طرح ادغام را اجرا نکردهاند و نبود هماهنگی میان دستگاهها، مدیریت بحران را مختل میکند.
وی با اشاره به موفقیتهای کشور در حوزه نظامی، تصریح کرد: در ساخت موشک یک فرمانده مشخص تعیین شد و به همین دلیل موفقیت حاصل شد بنابراین در امنیت غذایی هم باید یک نفر مسئول باشد و دیگران با او هماهنگ عمل کنند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان تخممرغ شناسنامهدار همچنین خواستار استفاده از تجربههای گذشته شد و افزود: کشور در مقاطع بحرانی پیشین توانست با وجود مخالفتها و بدون اتکا به منابع توخالی، امور را پیش ببرد و این نشان میدهد اگر کار به درستی هدایت شود، بحران قابل کنترل است.
وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در مدیریت بازار، گفت: ما در صنف تخممرغ تلاش کردیم قیمتها را در شرایط بحرانی حفظ کنیم و حتی در مغازههای شمال تهران تخممرغ را زیر ۱۰ هزار تومان فروختند، در حالی که بستهبندیها را با قیمت قبل از بحران عرضه کردیم.
طلاکش در پایان هشدار داد: اگر در طرحهای حمایتی، حفظ سرمایه و جلوگیری از خروج آن مبنا قرار نگیرد، با بحرانی جدی در صنعت تولید روبهرو خواهیم شد و هیچکس نمیتواند تضمین بدهد که شرایط موجود در ۱۲ روز آینده هم حفظ شود.

