صنعت غذا قربانی موازی‌کاری‌ دستگاه‌ها

صنایع غذایی: رئیس هیأت مدیره سندیکای کنسرو ایران با انتقاد از چندگانگی نهادهای متولی صنعت غذا، خواستار تدوین قانونی جامع و واگذاری مسئولیت این بخش به یک نهاد واحد شد.

به گزارش اقتصاد سبز آنلاین، مسعود بختیاری، رئیس هیأت مدیره سندیکای کنسرو ایران، در جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران با تأکید بر پیچیدگی‌های موجود در صنعت غذا، اظهار کرد: ما درگیر مشکلات متعددی هستیم و یکی از مهم‌ترین آن‌ها، نبود مدیریت متمرکز در میان دستگاه‌های متعدد و متولی این صنعت است.
بختیاری تصریح کرد: هر یک از دستگاه‌های اجرایی کشور بر اساس قوانین موجود، خود را متولی صنعت غذا می‌دانند؛ سازمان غذا و دارو طبق قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب ۱۳۴۶، سازمان ملی استاندارد طبق قانون توسعه نظام استاندارد مصوب ۱۳۹۶، و سازمان دامپزشکی نیز بر مبنای قانون اختصاصی خود، در این حوزه فعالیت دارند. افزون بر این‌ها، وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی نیز در این زمینه ورود کرده‌اند.
وی این موازی‌کاری را عامل ایجاد اختلال در تصمیم‌گیری دانست و گفت: نتیجه این پراکندگی، فضای تیره و نامساعد برای فعالان صنعت غذاست. از مجلس و به‌ویژه کمیسیون کشاورزی انتظار داریم برای رفع این مشکل، آستین همت بالا بزنند و با تدوین یک قانون جامع، تولید و سیاست‌گذاری در بخش غذا را به یک نهاد واحد بسپارند.
بختیاری با بیان اینکه امنیت غذایی مفهومی گسترده است که ایمنی غذا نیز ذیل آن قرار می‌گیرد، افزود: هرچند کار دشواری است، اما باید هر چه سریع‌تر، کمیته‌ای متشکل از خبرگان و دستگاه‌های ذی‌ربط تشکیل شود تا به موازی‌کاری‌های آسیب‌زا پایان داده شود.
او با اشاره به مصوبه شورای عالی امنیت ملی مبنی بر به رسمیت شناختن متقابل نتایج آزمایشات میان سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد، گفت: اینکه نهادهای حاکمیتی کشور همدیگر را به رسمیت نمی‌شناسند، نشانه‌ای از ضعف مدیریتی است و غرامت آن را هم صنعت غذا می‌پردازد.
بختیاری از نمونه‌هایی چون توقف بیش از ۱۶۰ هزار کانتینر به مدت ۱۲۰ روز در بندر شهید رجایی یاد کرد و گفت: یکی از دلایل این تأخیر، موازی‌کاری در فرآیند نمونه‌برداری و آزمایش بین سازمان‌های مختلف است.

وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: دستگاه‌های متولی حاضر نیستند به‌راحتی از اختیارات خود صرف‌نظر کنند، اما اینجاست که نقش کلیدی مجلس و کمیسیون کشاورزی پررنگ می‌شود. در شرایطی، حتی در موضوعات ساده، میان سازمان دامپزشکی و سازمان غذا و دارو تضاد وجود دارد؛ یک روز یکی متولی اعلام می‌شود و روز دیگر دیگری و در این میان، بخش خصوصی قربانی شده است.
بختیاری در پایان ضمن اعلام آمادگی برای ارائه مستندات، از مجلس خواست با استفاده از ظرفیت کارشناسان خبره، مانند دکتر زارع‌کشاورز و دکتر سبحانی، تدوین این قانون مهم را در دستور کار قرار دهد.

 

صنعت غذا قربانی موازی‌کاری‌ دستگاه‌ها
صنعت غذا قربانی موازی‌کاری‌ دستگاه‌ها



منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها