بحران روغن از صنعت عبور کرده و به خانوار رسیده / تخصیص ۳۵۰ میلیون یورو هنوز عملی نشده

صنایع غذایی: رییس هیات‌مدیره انجمن روغن نباتی ایران، با هشدار نسبت به تعمیق بحران روغن در کشور اعلام کرد: باوجود قول تخصیص ۳۵۰ میلیون یورو، هنوز هیچ تخصیصی به صورت عملی انجام نشده و این بحران اکنون از سطح صنعت عبور کرده و وارد سفره خانوار شده است.

به گزارش اقتصاد سبز آنلاین، علی فاضلی، رییس هیات‌مدیره انجمن روغن نباتی ایران، در جلسه فوق‌العاده کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران اظهار کرد: در جلساتی که با وزارت جهاد داشتیم، بارها درباره مشکلات صنعت روغن هشدار دادیم. صنعت از ماه‌ها پیش وارد بحران شده بود و امروز متأسفانه به نقطه‌ای رسیده‌ایم که بحران از سطح صنعت عبور کرده و به مرحله‌ای رسیده که مستقیماً بر خانوار اثر می‌گذارد.
وی با اشاره به حساسیت بازار مصرف افزود: در صنعت روغن، برندهای بزرگی مانند لادن فعال‌اند که عمدتاً تولیدات شِل و پرحجم دارند. سایر برندها معمولاً برندهای رده دوم و سوم هستند. به همین دلیل بحران روغن در بخش خانوار بسیار خطرناک‌تر از بخش صنعت است. صنعت صدایش در جمع‌های تخصصی شنیده می‌شود، اما بحران در بخش مصرف‌کننده خانگی می‌تواند تبعات گسترده‌ای ایجاد کند.
فاضلی با انتقاد از عدم اجرای تعهدات مالی تصریح کرد: به ما وعده تخصیص حدود ۳۵۰ میلیون یورو ارز داده شده بود و این وعده دو تا سه هفته است که به‌طور جدی مطرح شده، اما تاکنون هیچ تخصیصی انجام نشده است. بسیاری از شرکت‌ها از بهمن و پارسال در پارک‌های گمرکی کالا دارند، اما هنوز به‌ویژه در حوزه آفتابگردان ارزی دریافت نکرده‌اند.
وی افزود: در سال گذشته بخش خصوصی زیر ۲ میلیارد دلار برای تأمین روغن از محل ارز هزینه کرده است. امروز حدود ۳۰۰ میلیون دلار طلب داریم. فعالان این صنعت ۸۰ درصد هزینه‌های واردات را از جیب خود پرداخت کرده‌اند و اکنون دیگر توان ادامه ندارند. بنابراین نخستین درخواست ما این است که ارز روغن فوراً پرداخت شود.
رییس انجمن روغن نباتی با تأکید بر ضرورت رعایت اولویت زمانی تخصیص ارز گفت: ارز باید فقط و فقط بر اساس کوتاژ پرداخت شود و هیچ بدعت دیگری نباید ایجاد شود. هرگونه تغییر در این سازوکار شاید کوتاه‌مدت مشکل را حل کند اما در بلندمدت بحران‌آفرین است.
او همچنین به یک سوءتفاهم ساختاری در دستگاه سیاستگذاری اشاره کرد و توضیح داد: وزارتخانه‌ها معمولاً صنعت روغن را با صنعت خوراک دام مقایسه می‌کنند؛ در حالی‌که این دو کاملاً متفاوت‌اند. در حوزه طیور، ۸۰ درصد واردکنندگان تولیدکننده نیستند، اما در صنعت روغن ۸۰ درصد واردکنندگان خودِ تولیدکنندگان هستند. بنابراین چرا باید مسئولیت واردات از این تولیدکنندگان گرفته شود؟ تخصص، سرمایه و زنجیره تولید در اختیار همین فعالان است.
فاضلی ادامه داد: اگر نگرانی نظارتی وجود دارد، باید نظارت اعمال شود؛ نه اینکه صورت مسئله پاک شود. اینکه گفته شود واردات را از تولیدکنندگان بگیریم، نه منطقی و نه عملی است.
وی در پایان تأکید کرد: در موضوع تخصیص روغن، بخش زیادی از مسئولیت متوجه بخشنامه‌هایی است که نگاه جامع به زنجیره ندارند. خواهش جدی ما این است که این مسئله در همین جلسه حل‌وفصل شود. این موضوع اکنون به یک معضل جدی برای واحدهای تولیدی تبدیل شده و باید در سریع‌ترین زمان ممکن تعیین تکلیف شود.

بحران روغن از صنعت عبور کرده و به خانوار رسیده / تخصیص ۳۵۰ میلیون یورو هنوز عملی نشده
بحران روغن از صنعت عبور کرده و به خانوار رسیده / تخصیص ۳۵۰ میلیون یورو هنوز عملی نشده



منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها