صنایع غذایی: بیبرنامگی در تخصیص ارز در جهت واردات مواد اولیه شرکتها باعث نارضایتی واحدهای تولیدی شده و هر روز به یک بهانهای ثبتسفارشها توسط بانک مرکزی متوقف میشود.
محمدرضا مرتضوی، دبیرکل خانه صمت ضمن بیان این مطلب افزود: ما صنعتگران به شدت از عملکرد سامانهها ناراضی هستیم. این سامانهها تکالیف اضافی را بر دوش صاحبان صنایع گذاشته است و نقشی در کنترل فساد ندارد. تمام فسادهای بزرگ در همین سیستمهای سامانهای و ظاهراً کنترلی روی داده و رکورد فساد در این سامانهها شکسته شده است، مرتضوی گفت: بیبرنامگی در تخصیص ارز در جهت واردات مواد اولیه شرکتها باعث نارضایتی واحدهای تولیدی شده و هر روز به یک بهانهای ثبتسفارشها توسط بانک مرکزی متوقف میشود. از وزارت صمت درخواست داریم مشخص کند چقدر ارز به صنایع اختصاص مییابد تا ما بتوانیم برنامهریزی کنیم. دبیرکل خانه صمت ادامه داد: بارها گفتهایم که قیمتگذاری دستوری کمر صنعت کشور را شکسته و نفع و فایدهای در کنترل تورم نداشته است. ثابت شده است که نظام قیمتگذاری دستوری هیچ کمکی نمیکند و به کیفیت تولید ضربه زده است. چه کسانی بهدنبال این هستند که با قیمتگذاری دستوری کمر تولیدکننده را بشکند؟ خواهش من این است که یکبار برای همیشه و قبل از اینکه دیر شود به این خواسته بحق صنعتگران توجه کنید.مرتضوی افزود: مسابقه غول تورم و افزایش حداقلی حقوق کارگران لکه ننگی برای اقتصاد ماست، هرروز سفره کارگران کوچکتر میشود، ما به عنوان بخش تولید این آمادگی را داریم که بهجای چانهزنی برای حداقل حقوق، با وزارت کار همراهی کنیم، نمیشود که تورم ۵۰درصد و افزایش حقوق ۲۰درصد باشد.
وی خاطرنشان کرد: تولید صنعتی بدون همراهی اصناف غیرممکن است و قوانین باید در جهت تسهیل کسب و کار اصناف باشد. مخالف مالیاتستانی دولت نیستیم، اما به نحوه هزینهکرد مالیات منتقد هستیم. مالیات باید صرف زیرساختهای کشور شود نه اینکه صرف هزینههای جاری و پرداخت حقوق شود. دبیرکل خانه صمت میگوید: دولت هر سازی زده، تولیدکنندهها هم رقصیدهاند، یک جوری بزنید که بتوانیم برقصیم، این آخر عمری دیگر کمر نداریم.