صنایع غذایی: سند راهبری صنعت شیرینی و شکلات کشور برای اجرا در فاصله زمانی 1403 تا 1407 با هدف ارتقای تولید و صادرات این صنعت رونمایی شد.
بر اساس این گزارش، اولین اجلاس بینالمللی صنعت شیرینی و شکلات کشور شب گذشته با حضور 450 مسئول و فعال بخش خصوصی و دولتی در هتل استقلال تهران برگزار شد.
در این مراسم، از سند برنامه راهبری صنعت شیرینی و شکلات ایران برای اجرا در فاصله زمانی سالهای 1403 تا 1407 به منظور ارتقای تولید و افزایش صادرات رونمایی شد. مهمانانی ویژه از اقصی نقاط دنیا از جمله فرزند بنیانگذار کنت آمریکا و مجید بنیفاطمه مداح اهل بیت نیز در این مراسم حضور داشتند.
لزوم حفظ همدلی اعضای انجمن شیرینی و شکلات
علی سالک نجات، پیشکسوت صنعت و بنیانگذار «گروه صنعتی آناتا»، در ابتدای این مراسم اظهار داشت: از 22 سالگی تا امروز که 92 سال سن دارم در این صنعت حضور داشتهام. قبل از پیروزی انقلاب در انجمن سقطفروشان حضور یافتم و بعدها اتحادیه قندریزان را تشکیل دادیم.
وی افزود: قبل از انقلاب سندیکای شیرینی و شکلات را تشکیل دادیم که بعد از پیروزی انقلاب، منحل و انجمن شیرینی و شکلات فعلی تشکیل شد. این پیشکسوت صنعت شیرینی و شکلات تاکید کرد که انجمن فعلی نیز باید تلاش کند تا ارتباطات خوب خود با مسئولین را حفظ کند.
وی با اشاره به تودیع جمشید مغازهای، دبیر سابق انجمن صنفی شیرینی و شکلات ایران، تصریح کرد: امیدوارم این انجمن بعد از وی نیز، بدون اختلاف میان هیئت مدیره و اعضا به کار خود ادامه دهد و جایگاه و ارتباط خوب خود با دستگاههای دولتی را حفظ کند.
پیگیری مطالبات فعالان حوزه شیرینی و شکلات در اتاق بازرگانی
محسن امینی، رییس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران، در این اجلاس اظهار داشت: در کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران پیمان بستیم که از حقوق صنعت غذایی ایران دفاع و آن را از مسئولین مطالبه کنیم.
وی افزود: با همکاری اعضا، توانستهایم مطالبات درستی از اتاق بازرگانی و سایر دستگاهها داشته باشیم؛ به طوری که امروز هیئت رئیسه اتاق بازرگانی به کمیسیون صنایع غذایی ایران باور دارند.
صدور 16 هزار شناسه کالا برای شکلاتهای ایران
مهدی برادران، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این اجلاس اظهار داشت: استقلال کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران و رشد انجمن شیرینی و شکلات را به فال نیک میگیریم که در راستای ارتقای این صنعت است.
وی با بیان اینکه ۲۰ دی ماه به عنوان روز ملی قناد نامگذاری شده و به طور رسمی در تقویم قرار گرفته است، افزود: صنعت شیرینی و شکلات کشور اقدامات خلاقانهای انجام داده به طوری که در وزارت صمت برای 16 هزار و 150 مدل شکلات در سال گذشته شناسه کالا صادر شده است که این نشانه احترام به مشتری و ذائقه مردم است.
مشکلات و چالشهای صنعت شیرینی و شکلات
معاون وزیر صمت با بیان اینکه آمادگی وجود دارد تا میزان صادرات شیرینی و شکلات را به بیش از یک میلیارد دلار برسانیم، ادامه داد: در این راستا با وزارت جهاد کشاورزی در حال همکاری هستیم تا مشکلات تامین مواد اولیه و ارزش افزوده را رفع کنیم. با رفع این مشکلات، امکان افزایش صادرات از 350 میلیون دلار فعلی به یک میلیارد دلار وجود دارد.
صادرات ماشینآلات شیرینی و شکلات ایران
برادران تصریح کرد: ماشینآلات صنعت شیرینی و شکلات ایران به بیش از 70 کشور جهان صادر میشود، به طوری که حتی به آمریکا نیز از ماشینآلات ایرانی صادرات داریم.
وی با اشاره به رونمایی از سند راهبری صنعت شیرینی و شکلات کشور گفت: بر اساس این سند تا افق 1407، تولید صنعت شیرینی و شکلات کشور از 2 میلیون و 170 هزار به بیش از 3 میلیون و 350 هزار تن میرسد و این نقشه راهبردی برای صنعت است.
تودیع جمشید مغازهای
بر اساس این گزارش در این مراسم، جمشید مغازهای، دبیر سابق انجمن شیرینی و شکلات ایران، توسط پرویز بیوک، رییس هیئت مدیره انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات و پیشکسوت صنعت شیرینی و شکلات، تودیع شد.
وی اظهار داشت: با نهایت تاسف باید اعلام کنم که هیئت مدیره انجمن با استعفای جمشید مغازهای بعد از 22 سال موافقت کرده است و باید از زحمات وی قدردانی ویژه کرد.
در این مراسم، علاوه بر اعضای انجمن، مهمانان بسیاری از جمله معاون وزیر صمت، فریدون همتی نماینده مجلس، مقدمی نماینده مجلس، آقای ادوین فرزند بنیانگذار کنت و سید مجید بنیفاطمه مداح اهل بیت حضور داشتند.
رونمایی رسمی از برنامه راهبردی صنعت شیرینی و شکلات
در پایان این مراسم به طور رسمی از برنامه راهبردی صنعت شیرینی و شکلات و تنقلات ایران برای فاصله زمانی 1403 تا 1407 رونمایی شد و اظهار امیدواری شد که این سند منجر به ارتقای تولید و افزایش صادرات این صنعت شود./ روابط عمومی انجمن صنفی صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران،