صنایع غذایی: عضو هیات مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران، استفاده از هوش مصنوعی در صنعت غذا را موجب بهبود فرآیندها و کاهش هزینهها و ضایعات دانست.
به گزارش خبرنگار «صنایع غذایی»، امیرعباس سالاریپور، عضو هیات مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران و مدیرعامل شرکت «وردا» در نشست خبری نخستین همایش و نمایشگاه تخصصی نقش صنعت کنسرو در تامین امنیت غذایی گفت: هوش مصنوعی با وجود چالشها و فرصتهای بسیار، میتواند نقش مهمی در تحول شغلی و بهبود فرآیندهای صنعتی ایفا کند و برخلاف این تصور که هوش مصنوعی میتواند جایگزین انسانها شود و مشاغل را از بین ببرد، اما بیشتر، افراد و مشاغلی آسیب خواهند دید که نتوانند از این فناوری استفاده کنند.
وی در ادامه افزود: این موضوع باعث شده است تا هیاتمدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران تصمیم بگیرد که در این همایش پنلی را به کاربرد هوش مصنوعی در صنعت غذا و بهویژه در بازاریابی و فروش اختصاص دهد.
سالاریپور، هدف از برگزاری این پنل را آشنایی بیشتر با مزایای هوش مصنوعی دانست و اظهار داشت: این موضوع میتواند به شکل مختصر و اولیه به رفع ابهامات در این زمینه بپردازد.
وی با اشاره به برخی از کاربردهای هوش مصنوعی، از جمله پیشبینی دقیقتر تقاضای بازار و مصرف فصلی محصولات گفت: بهعنوان مثال، در تولید برخی محصولات فصلی، مانند رب گوجهفرنگی با استفاده از دادههای تولید و مصرف در دهههای گذشته، هوش مصنوعی قادر است الگوهای خرید در فصول مختلف و مناطق مختلف را پیشبینی کرده و به شرکتها کمک کند تا بر اساس این پیشبینیها برنامهریزی بهتری برای تولید و توزیع داشته باشند که این پیشبینیها میتواند موجب افزایش راندمان تولید و کاهش ضایعات شود.
مدیرعامل شرکت «وردا» در ادامه افزود: مثال دیگر در این رابطه مربوط به صنعت آبمیوه است که در برخی سال ها، عدم پیشبینی مناسب باعث تولید مازاد می شود، اما با استفاده از هوش مصنوعی میتوان از وقوع چنین مشکلاتی جلوگیری کرد. بهویژه، استفاده از مدلهای دقیق پیشبینی با کمک دادههای مصرف در فصول مختلف، میتواند به شرکتها کمک کند تا تولیدات خود را بر اساس تقاضا تنظیم کنند و جلوی زیان مالی را بگیرند.
سالاری پور تصریح کرد: بهطور کلی، هدف اصلی استفاده از هوش مصنوعی در صنعت غذا، بهبود فرآیندها و کاهش هزینهها و ضایعات است که در نهایت منجر به افزایش بهرهوری در تولید و فروش خواهد شد.
وی، دسترسی به حجم انبوهی از اطلاعات که خارج از تصور بشر است را از ویژگیهای برجسته هوش مصنوعی برشمرد و اظهار داشت: هوش مصنوعی به واسطه قدرت پردازش بسیار بالا و کامپیوترهای فوقپیشرفته، قادر است به این حجم عظیم دادهها دسترسی یابد و آنها را در زمان بسیار کوتاهی پردازش کند. این قدرت پردازش، امکان تجزیه و تحلیل دادهها را با سرعتی فراتر از توانایی ذهن انسان فراهم میکند و اطلاعاتی که از این طریق به دست میآید، گاه بسیار شگفتانگیز و حیرتبرانگیز است.
عضو هیات مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران در عین حال استفاده مؤثر از هوش مصنوعی را نیازمند توانایی طرح درست و دقیق سوالات دانست و گفت: یعنی باید بتوانیم سوالات خود را بهدرستی مطرح کنیم و بهطور مستمر آنها را محدودتر و مشخصتر کنیم تا در نهایت به پاسخ دقیقتری برسیم. این امر هم نقطه قوت و هم نقطه ضعف هوش مصنوعی محسوب میشود، زیرا توانایی آن در ارائه نتایج دقیق به شدت به نوع و دقت سوالاتی که از آن پرسیده میشود، وابسته است.