صنایع غذایی: رفع تعهد ارزی و موارد مربوط به آن باعث سختتر شدن شرایط صادرات در ایران شده است.
به گزارش خبرنگار ما، محمد عبداللهی، رئیس هیأت مدیره فرآوردههای غذایی«سمیه» و عضو هیأت مدیره سندیکای کنسرو ایران ضمن بیان این مطلب افزود: رفع تعهد ارزی و موارد مربوط به آن باعث سختتر شدن شرایط صادرات شده است.
عبدالهی با بیان اینکه تراکنشهای مالی و ورود ارز به ایران یکی از چالشهای رفع تعهد ارزی است افزود: اختلاف قیمت موجود در بازار ارز
(ارز آزاد، نیما و …) باعث عدم همخوانی قیمت فروش محصول با احتساب بهای تمام شده و وجه دریافتی میگردد.
وی تصریح کرد: بهدلیل وجود اختلاف قیمت ارز، شرکتهایی که رفع تعهد نمیکنند قیمت فروش پایینتری به مشتریان ارائه میدهند که علاوه بر اینکه کار را برای شرکتهایی که رفع تعهد مینمایند دشوار نموده، کارت آنها پس از مدتی تعلیق می گردد و یا ناگزیر به استفاده از کارت بازرگانی غیر، فروش غیررسمی و یا نهایتاً عدم فعالیت میشوند.
در مواردی که صادرکننده قصد استفاده از ارز حاصل از صادرات برای واردات دارد، بعضاً مدت زمان رفع تعهد ارزی با توجه به فرآیند واردات و فاصله کشور مبدا کافی نمیباشد.
عبدالهی برای افزایش صادرات غیرنفتی، توسعه روابط بینالمللی جهت سهولت تراکنشات مالی و لجستیک با ایران را پیشنهاد و گفت: مشارکت بیشتر دولت برای حضور در نمایشگاههای بینالمللی و اعزام هیأتهای تجاری به صورت تخصصی، توسعه فعالیتهای رایزنهای اقتصادی ایران به خصوص در کشورهای در حال توسعه و بازارهای نوظهور و سهولت فرآیند واردات مواد اولیه جهت تولید کالا و صادرات آنها از دیگر راههای توسعه صادرات غیرنفتی است. وی درخصوص صادرات محصولات توضیح داد:
با توجه به افزایش نرخ ارز، صادرات مواد غذایی افزایش یافته است و درصورت حمایت دولت و با افزایش ضریب نفوذ محصولات ما در بازارهای خارجی میزان صادرات میتواند بیشتر هم شود.
یکی از مشکلات ما در صادرات دریافت وجه از کشورهای مقصد است که در صورت رفع این مانع، تولیدکننده میتواند افزایش صادرات بیشتری داشته باشد. نکته دیگری که جای تامل دارد این است که شرکتهای همتراز باید در مورد قیمتگذاری بازارهای خارجی، دقت بیشتری کنند و از قیمتگذاری نامتعارف خودداری کنند.
رییس هیأت مدیره «شرکت فرآوردههای غذایی سمیه»، همچنین از نیروی انسانی به عنوان چالشی جدی برای سازمانها یاد و افزود: یکی از چالشهای جـدی برای تمام سازمانها به خصوص سازمانهای ایرانـی چالش نیروی انسانی است.
عبداللهی در ادامه افزود: یک پیش فرض جدی وجود دارد که ما شرکتهایی را سرمایهدار میدانیم که زمین و منابع مالی زیادی دارند، اما یکی از موضوعات بسیار مهم در بحث مدیریت و اقتصاد این است که منبع اصلی سازمانها، نیروهای انسانی هستند و بهدرستی اخیرا از منابع انسانی بهعنوان سرمایه انسانی یاد میشود. وی با تأکید بر ضرورت تغییر نگرش در رابطه با نیروهای انسانی تصریح کرد: واقعیت این است که در کشور ما، در این قسمت ضعفهایی وجود دارد.
عبداالهی، اهمیت نیروی انسانی در شرایط فعلی را بسیار محسوس توصیف کرد و گفت: البته به نظر میرسد که ما هنوز ابعاد این موضوع را به خوبی احساس نکردهایم.
رییس هیأت مدیره «شرکت فرآوردههای غذایی سمیه» با بیان اینکه امروز سازمانها مشکلاتی در رابطه با نیروی انسانی دارند، اذعان داشت: البته با توجه به افزایش میزان مهاجرت، در آینده مشکلات سازمانها در رابطه با نیروی انسانی افزایش خواهد یافت.
عضو هیأت مدیره سندیکای صنایع کنسرو ایران از برگزاری پنل چالشهای کلان نیروی انسانی در صنعت کنسرو در جریان برگزاری نخستین همایش و نمایشگاه تخصصی نقش صنعت کنسرو در تامین امنیت غذایی، خبر داد و گفت: این پنل فردا بیست و سوم آبان ماه ساعت 10 صبح با حضور یکی از مدرسان دانشگاه تهران برگزار میشود.