لزوم معرفی نظارت چندلایه بر صنایع غذایی ایران به عنوان مزیت صادراتی

اقتصاد سبز آنلاین: عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران، با اشاره به نظام سخت‌گیرانه و چندلایه نظارت بر تولید مواد غذایی در کشور، تأکید کرد: با وجود هزینه‌های سنگین رعایت این الزامات، از این ظرفیت به‌عنوان یک مزیت رقابتی در بازارهای صادراتی بهره‌برداری نمی‌شود.

حسن فروزان‌فرد، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، در جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران که امروز برگزار شد، با انتقاد از مغفول ماندن ظرفیت‌های کیفی صنعت غذا در ایران، اظهار کرد: «در حالی که ما در حال تحمل دشواری‌های ناشی از فرآیندهای سخت‌گیرانه نظارتی در صنعت غذایی کشور هستیم، اما از منافع احتمالی آن بهره‌ای نمی‌بریم.
وی افزود: صنعت غذا در ایران تحت نظارت چندین سازمان مستقل قرار دارد و فرآیند صدور مجوزها بسیار دقیق و سخت‌گیرانه است؛ به‌گونه‌ای که برای هر محصول، مجوز ساخت به‌صورت واحد به واحد صادر می‌شود. این فرآیندها پیچیده، چندلایه و بعضاً در سطحی فراتر از کشورهای مقصد صادراتی ما هستند. با این حال، چنین مزیت مهمی به درستی به بازارهای هدف معرفی نشده است.
فروزان‌فرد ادامه داد: در جلسات تخصصی، اغلب درباره مشکلات این نظارت‌ها صحبت می‌کنیم، اما کمتر به معرفی ارزش واقعی آن برای ارتقای کیفیت محصول و اعتمادسازی نزد مشتریان خارجی می‌پردازیم. در حالی که این موضوع می‌تواند به‌عنوان یک ابزار بازاریابی مؤثر در بازارهای جهانی عمل کند.
وی پیشنهاد کرد: هزینه‌هایی که صنایع غذایی برای آزمون‌های گوناگون، از جمله آزمون‌های سازمان غذا و دارو و سایر مراجع می‌پردازند، باید به‌عنوان ضمانتی برای کیفیت و ایمنی محصول ایرانی مورد توجه قرار گیرد.
وی در پایان تأکید کرد: اکنون که صنعت غذایی کشور بار نظارت‌های سخت‌گیرانه را به دوش می‌کشد، شایسته است از این سازوکارها به‌عنوان مزیت صادراتی بهره‌برداری شود.

لزوم معرفی نظارت چندلایه بر صنایع غذایی ایران به عنوان مزیت صادراتی
لزوم معرفی نظارت چندلایه بر صنایع غذایی ایران به عنوان مزیت صادراتی



منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها