تهدید امنیت غذایی در صورت کمبود ارز وارداتی

اقتصاد سبز آنلاین:رئیس هیات‌مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران با اشاره به کاهش منابع ارزی تخصیص‌یافته برای واردات کالاهای اساسی نسبت به سال گذشته، هشدار داد که در صورت ادامه این روند و عدم تأمین به‌موقع نهاده‌ها، کشور طی شش ماه آینده با بحران جدی در حوزه امنیت غذایی و صنعت غذا مواجه خواهد شد.


به گزارش خبر نگار ما ، محمدرضا مرتضوی ، رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران- در جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران  اظهار کرد: یکی از انجمن‌های صنایع غذایی برای تامین نهاده‌ها و کالاهای اساسی آموزه‌های بسیار مناسبی برای تامین و ذخیره کالای اساسی در زنجیره خوراک دام دارد. تاکید ما بر رصد بازار کالای اساسی و نیاز به واردات کالای اساسی و واردات این کالا است چراکه ارتباط مستقیمی با تامین ماده اولیه صنعت غذا دارد.
وی افزود: این نگرانی‌ها طی ۴۰ و خرده‌ای سال گذشته بازار کشور را دچار تغییرات بزرگی کرده است و با توجه به تجربیات ما تامین ماده اولیه برای بازه زمانی ۶ ماه آینده اهمیت بسیار بالا و نیاز به تخصص دارد چراکه اگر تامین نشود، امنیت غذایی مورد تهدید قرار می‌گیرد.
به گفته مرتضوی باید با آمار صحیحی نقشه راه را برای تامین کالای اساسی و تامین نهاده‌ها تعیین کنیم. برای اینکه بتوانیم در این مسیر با وجود مکانیزم ماشه قدرت تفکر و تصمیم‌گیری و اعتماد به نفس مناسبی داشته باشیم در روزنامه‌ها و رسانه‌ها مصاحبه‌هایی داریم که تامین کالای اساسی مشکی ندارد و هم چیز تامین است، اما نگرانی اصلی، تامین ارز به این حوزه است چراکه از آن ۸ میلیارد دلاری که وزیر جهاد کشاورزی از آن سخن به میان آورد و گفت که تخصیص یافته چندان بخش قابل توجهی تخصیص نیافته است.
وی ادامه داد: در ۶ ماه آینده اگر با همین فرمان پیش رویم کلیه صنایع با مشکل مواجه خواهند شد و پیشنهاد ما رصد بازار بر اساس نیاز و ارز تخصیصی و همچنین کالاهایی که در کشتی‌ها هستند است. به طور مثال، اگر ماهیانه ۴۰۰ هزار تن جو در ۶ ماه آینده وارد کشور نشود، بحران جدی در کشور رخ خواهد داد بنابراین باید با قدرت تمام و تمرکز بسیار تمام تمرکز ما بر تامین مواد اولیه مورد نیاز ۶ ماه آینده باشد.
رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران با ابراز نگرانی از کاهش بودجه تخصیص‌یافته برای تأمین کالاهای اساسی گفت: در حالی که سال گذشته حدود ۱۱ میلیارد دلار برای واردات و تامین کالاهای کشاورزی و اساسی اختصاص یافت، اکنون صحبت از اداره بازار با ۸ میلیارد دلار رقمی معادل ۶.۷ میلیارد یورو مطرح شده که نسبت به گذشته حدود ۴ میلیارد یورو کاهش دارد.
وی با اشاره به شرایط خشکسالی، نیاز به واردات گندم و جو و همچنین ضرورت افزایش ذخایر کشور افزود: کاهش این میزان منابع به معنای فشار جدی بر تأمین کالاهای اساسی و کاهش حدود ۴۰ درصدی مصرف در کشور خواهد بود؛ موضوعی که می‌تواند صنعت غذا را با چالش‌های بزرگ مواجه کند.
مرتضوی تصریح کرد: بخشی از منابع سال گذشته پیش‌تر تخصیص یافته اما با این حال اداره بازار با منابع کنونی ممکن نیست و لازم است مسئولان یا در این تصمیم بازنگری کنند یا برای اصلاح قانون و تأمین منابع جایگزین اقدام شود.
رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران در پایان تأکید کرد: در شرایط فعلی، با توجه به خشکسالی و نیازهای ویژه کشور، نمی‌توان با ۶.۷ میلیارد یورو یعنی ۸ میلیارد دلار که بخشی از آن نیز برای بدهی‌های سال گذشته هزینه شده، بازار کالاهای اساسی را مدیریت کرد و لازم است مسئولان نسبت به پیامدهای این تصمیم حساس باشند.

 تهدید امنیت غذایی در صورت کمبود ارز وارداتی
 تهدید امنیت غذایی در صورت کمبود ارز وارداتی



منبع

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها